Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου σε κινητοποίηση

%ce%b5%cf%81%ce%b3-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ “ΤΡΙΚΑΤ”

   ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7:00 π.μ.

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στηρίζει τον αγώνα των 40 εργαζομένων στην εταιρία ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ(ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ) στο εργοτάξιο στην Άρτα που έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων για λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ για την περιοχή Άρτας – Λευκάδας -Βόνιτσας. Από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ στον καθένα τους.

Σήμερα, Τετάρτη 30 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ Άρτας. Αύριο Πέμπτη καλούν στα γραφεία της ΔΕΗ Λευκάδας αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον εμπαιγμό που δέχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τη ΔΕΗ, που ενώ τους διαβεβαίωνε ότι θα φροντίσει να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους το μόνο που έκανε ήταν να βάλει άλλον εργολάβο να εκτελέσει τα έργα, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους που δίνουν αγώνα επιβίωσης. Όπως λένε οι ίδιοι “Η λογική του να βάλουμε πλάτη για να “βοηθήσουμε την εταιρεία” δεν βοήθησε τους εργαζόμενους, αντίθετα τους έφτασε στο σημείο να μην μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια”.

Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,

Ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης με βάση της σύγχρονες ανάγκες μας.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά που με όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν τα τελευταία χρόνια, από τη μία οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση και από την άλλη δίνουν γη και ύδωρ στους εργολάβους και τους βιομήχανους.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου μαζί με τους συναδέλφους μας απαιτούμε από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, τον όμιλο της ΔΕΗ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση, ώστε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να σταματήσουν το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβοποίησης και του εργασιακού μεσαίωνα που τη συνοδεύει. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον όμιλο της ΔΕΗ από τους εργαζόμενους στους εργολάβους και τους συμβασιούχους οι οποίοι σήμερα είναι μόνιμα σε ομηρία.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους της Λευκάδας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της “ΤΡΙΚΑΤ”, παλεύοντας παράλληλα για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στον οποίο θα εντάσσεται και η ΔΕΗ για να έχουμε εργαζόμενους με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, φτηνό ρεύμα και σύγχρονες υπηρεσίες με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας για το λαό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *