Επιστολή βουλευτή στον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας για βελτίωση των οδικών προσβάσεων από Βόνιτσα και Άκτιο

%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%b1%ce%b4%ce%ac%cf%82-%ce%b8

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα για διορθωτικές παρεμβάσεις στα οδικά δίκτυα  Βόνιτσας – Λευκάδας και Ακτίου– Λευκάδας, έστειλε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Ο κ. Καββαδάς στην επιστολή του υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης επισκευής των εν λόγω δρόμων οι οποίοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται θανατηφόρα ατυχήματα κάθε χρόνο με αθώα θύματα επισκέπτες και κάτοικους της ευρύτερης περιοχής.

Ο βουλευτής αναφέρει τα βασικά προβλήματα και τις κακοτεχνίες που πρέπει να αποκατασταθούν,  προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων όπως:

την ανύπαρκτη ή ελλιπής διαγράμμιση,

-τις λακκούβες, κακοτεχνίες, φθορές, αλλά και καθιζήσεις στο οδόστρωμα,

-την ελλιπής οδική σήμανση,

-την έλλειψη διαβάσεων πεζών σε κατοικημένες περιοχές και

-την «κατάληψη» των δρόμων από θάμνους και δέντρα, επειδή δεν έχει γίνει αποψίλωση τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Καταλήγοντας ο κ. Καββαδάς ζητά «στο πλαίσιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Δυτικής Ελλάδας και της συγκεκριμένης περιοχής» η Περιφέρεια να προχωρήσει «το ταχύτερο δυνατό» στις αναγκαίες «τεχνικές βελτιωτικές παρεμβάσεις», ώστε να εξασφαλιστούν η οδική ασφάλεια και η ασφαλής πρόσβαση προς τη Λευκάδα, προτού συμβούν και άλλα ατυχήματα και θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 

******

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του βουλευτή:

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Α.Π.Εξ. 11/14-09-2016

 

               Προς: Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,

               κ. Απόστολο Κατσιφάρα

 

                       Κοιν.: 1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών

                                        και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη

  1. Γενικό Γραμματέα Υποδομών,

    κ. Γεώργιο Δέδε

 

 

Θέμα: Αναγκαίες παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο δρόμο Βόνιτσα – Λευκάδα και το δρόμο Άκτιο – Λευκάδα

 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

 

Στον οδικό άξονα Βόνιτσα – Λευκάδα και τον άξονα Άκτιο – Λευκάδα υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σοβαρά προβλήματα, τα οποία καθιστούν τους δρόμους-καρμανιόλες με πολλές παγίδες, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα και να καθίσταται η πρόσβαση προς τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

 

Ειδικότερα, υπογραμμίζω ότι στους συγκεκριμένους δρόμους υπάρχουν κατά τμήματα τα εξής προβλήματα, που αυξάνουν δραματικά την επικινδυνότητά τους:

  1. Ανύπαρκτη ή ελλιπής διαγράμμιση (οριζόντια σήμανση),
  2. Λακκούβες, κακοτεχνίες, φθορές, αλλά και καθιζήσεις στο οδόστρωμα, ώστε να καθίσταται επιτακτική η ουσιαστική επιδιόρθωση του ασφαλτικού τάπητα κατά τμήματα,
  3. Ελλιπής οδική σήμανση (κάθετη σήμανση),
  4. Έλλειψη διαβάσεων πεζών σε κατοικημένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στον Άγιο Νικόλαο,
  5. Χορτάρια, θάμνοι και δέντρα δεν έχουν καθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια και πλέον έχουν επεκταθεί εντός της ασφάλτου, αυξάνοντας τον κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

 

Επισημαίνω ότι στις συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες χρειάζεται άμεσα καθαρισμός από θάμνους και δέντρα. Αυτό θα επιτρέψει να ελευθερωθεί ο δρόμος, καθώς σε ορισμένα σημεία δύο μεγάλα οχήματα οριακά χωράνε όταν διασταυρώνονται. Μάλιστα, από το 4ο χιλιόμετρο Βονίτσης μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο ο δρόμος έχει στενέψει εντελώς, ώστε

τα αυτοκίνητα, προσπαθώντας να αποφύγουν τους θάμνους, αναγκάζονται να πατούν τη διαχωριστική γραμμή και να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα, με προφανή κίνδυνο για την ασφάλειά τους.

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

 

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Δυτικής Ελλάδας και της συγκεκριμένης περιοχής, είναι αναγκαίο όπως προχωρήσετε σε συγκεκριμένες τεχνικές βελτιωτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να επιλυθούν τα ανωτέρω προβλήματα, να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια και να είναι ασφαλής η πρόσβαση προς τη Λευκάδα.

 

Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται στην περιοχή, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι συγκεκριμένες, αναγκαίες βελτιωτικές παρεμβάσεις στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες, προτού συμβούν και άλλα ατυχήματα και θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα.

 

Με εκτίμηση,

 

 

Αθανάσιος Ι. Καββαδάς

                                                                                                      Βουλευτής Ν. Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *