Κοινωνικές δράσεις στο Δήμο Λευκάδας

%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινωνικές δράσεις στο Δήμο Λευκάδας

Βάσει του Ν. 4320/2015 «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» που κατέθεσε η Κυβέρνηση, στα πλαίσια της 5ης φάσης εξειδίκευσης του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 και στον άξονα προτεραιότητας 5 που αφορά τους τομείς καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων, την κοινωνική ένταξη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, σχεδιάστηκαν από κοινού με την ΠΙΝ και θα υλοποιηθούν από το Δήμο Λευκάδας συγκεκριμένες κοινωνικές δράσεις.

Το απαιτούμενο ποσό χρηματοδότησης για την τριετή υλοποίηση των δράσεων, σε επίπεδο ΠΙΝ, έχει εξασφαλισθεί ενώ οι πρόσθετοι πόροι που θα απαιτηθούν για την συνέχιση των δομών πέραν της τριετίας και ως τη λήξη του ΠΕΠ, θα καλυφθούν στα πλαίσια της ρήτρας αναθεώρησης του ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Λευκάδας, ως δυνητικός δικαιούχος, θα υποβάλλει άμεσα προτάσεις για την σύσταση δύο (2) νέων κοινωνικών δομών (Κέντρου Κοινότητας, Συσσιτίου) και για την ενίσχυση λειτουργίας τριών (3) υφιστάμενων (Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων-ΚΗΦΗ).

Οι προαναφερόμενες δράσεις, όπως και εκείνες που αφορούν φύλαξη παιδιών και στήριξη παιδιών-μαθητών ΑμΕΑ, εντάσσονται στην Εθνική και Περιφερειακή Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, η οποία βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης.

Από την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων, εκτός των άλλων, δίνεται και η δυνατότητα δημιουργίας ή ενίσχυσης πάνω από 100 θέσεων εργασίας στα Ιόνια Νησιά.

Η απαιτούμενη χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και ανέρχεται στο ποσό των 780.000 ευρώ. Για κάθε δομή υπάρχει συγκεκριμένος προϋπολογισμός ενώ οι προσλήψεις προσωπικού θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

 

Από το Δήμο Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *