Η Ν,Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για τα 42 χρόνια απ΄την ίδρυσή του

πασοκ

ΠΑΣΟΚ σήμα

«Η Ελλάδα στους Έλληνες»

Έχοντας ως αφετηρία το 1974, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε πως οι Έλληνες πολίτες βιώνουν σήμερα, την χειρότερη οικονομικά περίοδο της μεταπολίτευσης.

Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται αναμφίβολα στην οικονομική εξάρτηση της Πατρίδας μας. Τα οκτώ μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή οικονομική δικτατορία που μας επέβαλαν οι δανειστές μας,  δεν αποτελούν παρά μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας, από το διεθνές οικονομικό κατεστημένο.

Η Ελλάδα, μέσω των μνημονίων μεταβλήθηκε  σε προχωρημένο οικονομικό εργαστήριο, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και του τραπεζικού συστήματος. Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης οικονομικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σταδιακά, μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου. Μαράθηκε η ελληνική ύπαιθρος, ο ιδρώτας του αγρότη σταμάτησε να αποδίδει, η μετανάστευση των νέων εκτοξεύτηκε, η προσφορά φτηνής εργασίας γιγαντώθηκε.

Αν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου είχαν στρατευθεί εγκαίρως με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ικανή να αντιμετωπίσει με επάρκεια την οικονομική επίθεση του ξένου παράγοντα, τότε είναι βέβαιο ότι θα είχαμε αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες του 2ου και του 3ου μνημονίου. Τόσο οι μεγαλοστομίες του κ. Σαμαρά με τα ’’Ζάππεια’’, όσο και η υποκρισία του κ. Τσίπρα ότι θα ’’σκίσει’’ τα μνημόνια όταν γίνει κυβέρνηση με ένα νόμο σε ένα άρθρο, είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα μας να οδηγηθεί σε μεγάλες περιπέτειες, με ολέθριες επιπτώσεις για το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου, πρέπει επιτέλους να ανακοπεί. Οφείλουμε να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα, στη θεμελίωση ενός σύγχρονου κράτους, μιας καινούργιας Ελλάδας.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή, στην ενεργό λαϊκή παρουσία, για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας. Μόνο με την ενεργή παρουσία των πολιτών απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας, του αγρότη, του εργάτη, του βιοτέχνη, του μισθωτού, της θαρραλέας και φωτισμένης νεολαίας μας, μπορούν να εξασφαλιστούν τόσο η εθνική ανεξαρτησία, όσο και η λαϊκή κυριαρχία.

Βασικός και κυριαρχικός στόχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν και είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού.

Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ’ όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη και με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου, που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του Λαού, αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας.

Η απραξία της σημερινής κυβέρνησης σε δύο κρίσιμους τομείς: α) την τιμωρία των ενόχων της οικονομικής καταστροφής και β) την κάθαρση του κρατικού μηχανισμού από τα λογής τρωκτικά που πλούτισαν στις πλάτες των εργαζομένων και του παραγωγικού ιστού της χώρας, είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Είναι βαθιά η ανησυχία του ελληνικού Λαού, γιατί οι επαγγελίες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση ομαλής πολιτικής ζωής, αποτελούν λόγια κενά περιεχομένου, καθώς δεν συνοδεύονται από πρωτοβουλίες για την τιμωρία, την κάθαρση και την αποκατάσταση. Ακριβώς γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε αποφασιστική καμπή, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος στις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Έχοντας συνείδηση του χρέους μας απέναντι στις γενιές που αγωνίστηκαν για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, τιμώντας την ιστορική κληρονομιά της δημοκρατικής παράταξης και τους αγώνες των συντρόφων μας, μένουμε πιστοί στις αρχές της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση.

01/09/2016 Ν.Ε. Λευκάδας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *