Δελτίο τύπου βουλευτή σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Σολδάτος

08-11-2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Επανέρχομαι στο θέμα σχετικά με τη θέση της κ. Δαμιανή, προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, για την οικονομία του διαλόγου και με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης.

1. Το θέμα του δελτίου τύπου που έδωσα στη δημοσιότητα, δεν ήταν η κατάσταση στην εκπαίδευση, αλλά η προάσπιση της ιδιότητάς μου ως βουλευτή, για τη δήθεν έλλειψη συμπαράστασης εκ μέρους μου, στις προσπάθειες της ένωσης για συγκεκριμένο ζήτημα. Για να υπάρξει όμως συμπαράσταση, πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία, η οποία ουδέποτε υπήρξε.

2. Ανεπισήμως μου διαμηνύθηκε ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις της κ. Δαμιανή και ότι θα υπάρξει εκ μέρους της, ανάκληση ή διάψευση. Περίμενα ένα δεκαήμερο τη γενναιότητα της ανάκλησης, δεν είδα τίποτε και εξέδωσα το δελτίο τύπου για την αποκατάσταση της αλήθειας.

3. Το περιεχόμενο του υπότιτλου, «ο βουλευτής Λευκάδας δεν ήταν δίπλα μας», περιέχεται στη συνέντευξή της κ. προέδρου και δε διαψεύστηκε, παρά τις «παραγγελίες» που μου εστάλησαν. Δεν είναι λοιπόν θέμα τίτλου εκ μέρους της δημοσιογράφου, αλλά ουσίας εκ μέρους της συνεντευξιαζόμενης.

4. Προσυπογράφω πολλές από τις αιτιάσεις της ανακοίνωσης. Είμαι πρόθυμος για τον οποιοδήποτε διάλογο επί των θεμάτων παιδείας. Είμαι βέβαιος ότι κάτι μόνο όφελος μπορεί να υπάρξει.

Με εκτίμηση

Θοδωρής Σολδάτος