Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου για την στάση της 29-6-16

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ, ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Στη στάση εργασίας στις 29 Ιούνη στο υπουργείο Υγείας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας έκαναν τη Τετάρτη το πρωί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο στάσης εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.). Τα προβλήματα υγειονομικών και ασθενών είναι εκρηκτικά, όπως και η κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες Υγείας από τις ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών, υποδομών, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι και σωματεία από νοσοκομεία όπως ο «Ευαγγελισμός», το ΚΑΤ, το ΑΤΤΙΚΟ και άλλα, ζήτησαν συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Ανάμεσα σε άλλα διεκδικούν: Μόνιμο επαρκές προσωπικό, πλήρης κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων, ανάκτηση των απωλειών, υλικά, φάρμακα, αναλώσιμα, κατάργηση των πληρωμών των ασθενών, ένταξη στα ΒΑΕ κ.ά. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει στα αιτήματά τους.

Πίσω από ένα απαράδεκτο, αντιδραστικό πανό, που διασπά τους εργαζόμενους και συσκοτίζει την ουσία, «διαδήλωσαν» εκπρόσωποι της πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και άλλοι συνδικαλιστές. Το πανό έγραφε ότι «η κυβέρνηση φρόντισε να «βολέψει» τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία τι γίνεται

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ επιλέγει συνειδητά τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων. Με κάθε ευκαιρία, σε κάθε της ανακοίνωση, αθωώνει τον πραγματικό ένοχο – την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων – και κατηγορεί ανώδυνα την κυβέρνηση για «κωλοτούμπες» και «ψευτιές». Λες και αυτά που προκηρύσσει είναι φιλολαϊκά και δεν τα τηρεί, λες και πρόκειται για μέτρα που δεν εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ενδεικτικό του εκφυλισμού που επιδιώκει στο κίνημα, είναι και το γεγονός ότι στη χτεσινή κινητοποίηση δεν έδωσε καν το δικαίωμα στους εκπροσώπους των εργαζομένων και των σωματείων να μιλήσουν, να ακουστούν τα αιτήματά τους, τα συνθήματά τους. Μάλιστα, όταν η αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ, Ολγα Σιάντου, πήρε το λόγο, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ κάλεσε τους συγκεντρωμένους να φύγουν και αποχώρησε άρον – άρον προς το υπουργείο Εργασίας.

Προφανώς, δεν ήταν αρεστά αυτά που είπε, όπως ότι «η βάρβαρη επίθεση που ετοιμάζεται και μες στο καλοκαίρι, εξυπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και ότι θα γενικευτούν και στο Δημόσιο οι σχέσεις εργασίας με ατομικές συμβάσεις, με εργολάβους, με προσωρινή δουλειά, η 6ήμερη εργασία που ήδη επιβάλλεται στην Ιδιωτική Υγεία…»

Μονόδρομος είναι λοιπόν για το υγειονομικό κίνημα είναι  να ανατραπούν οι αρνητικοί για τους εργαζόμενους συσχετισμοί, να συνειδητοποιήσουν την αιτία της τραγικής κατάστασης στην υγεία-πρόνοια που αποκρύβει η κυβερνητική και εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και των άλλων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, που δεν είναι άλλη από  αυτό το σύστημα, του κέρδους, των «επενδυτών» της  εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου που ολόκληρη η ουσία του είναι η καλοπέραση των λίγων.

Αυτή την προσπάθεια κάνουμε χρόνια τώρα οι υγειονομικοί που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, για να ανακαλύψει τη δύναμη που έχει ο λαός μας να επιβάλλει το δίκιο του απέναντι στους εκμεταλλευτές.

Δεν μπορεί να υπάρξουν λύσεις υπέρ των εργαζομένων και του λαού  , αν δεν ισχυροποιηθεί ο αγώνας για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Αν δεν συγκρουστούμε με την κυβέρνηση, την εργοδοσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν δεν παλέψουμε μαζί με το λαό για την ανάπτυξη που να υπηρετεί τις ανάγκες του και όχι της πλουτοκρατίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *