Ο Δήμος για τους κακοπληρωτές μεγαλοοφειλέτες νερού

Δήμος Λευκάδας(σήμα)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

www.lefkada.gov.gr                                                  

τηλ. 2645360500 

                                                                                                                                                                                            Λευκάδα, 17 Μαΐου 2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους οφειλέτες της Υπηρεσίας Ύδρευσης

 Το αγαθό του νερού αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, συνδεδεμένο άρρηκτα με την ποιότητα ζωής και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν σωρευτεί στο Δήμο μας απαιτείται ένα πλέγμα ενεργειών αναβάθμισης του δικτύου και διοικητικής τακτοποίησης.

Με βάση την αρχή, αλλά και υποχρέωση της ανταποδοτικότητας, η εξόφληση των οφειλών από τέλη ύδρευσης είναι καθοριστική για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι, παρακαλούνται οι οφειλέτες του Δήμου Λευκάδας να προχωρήσουν άμεσα στην τακτοποίηση των οφειλών τους. Εξάλλου, σύμφωνα με τον Ν.4152/2012 έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης τμηματικής καταβολής σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις, ενώ οι αδύναμες οικονομικά ομάδες συμπολιτών μας προστατεύονται από το γενικευμένο κοινωνικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει ο Δήμος μας.

Τέλος, καλούνται οι μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, με χρέη άνω των 3.οοο ευρώ, οι οποίοι άλλωστε έχουν ήδη ενημερωθεί εγγράφως για την καταβολή και εξόφληση των βεβαιωμένων οφειλών τους, να προβούν άμεσα σε εξόφληση ή ρύθμιση. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα προβεί δίχως άλλη ειδοποίηση στη διακοπή της παροχής του νερού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 17 του κανονισμού ύδρευσης. Οι διακοπές νερού που αφορούν μόνο επιχειρήσεις, θα αρχίσουν από τις 20 Ιουνίου 2016, σταδιακά από τους μεγαλύτερους οφειλέτες.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *