Ανακοίνωση της Π.Α.Σ.ΕΒΕ για την 1η Μάη

ΠΑΣΕΒΕ

1η ΜΑΗ 2016
ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι- σες
Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, 130 χρόνια μετά συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις, το δρόμο από το Σικάγο, την Θεσσαλονίκη του 36 ως την Καισαριανή, μέχρι της μέρες μας.
Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά σε όλο το κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.

Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κυριακάτικη αργία, την κοινωνική ασφάλιση, τη παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο!

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουμε κοινά συμφέροντα – κοινό αντίπαλο

Ο κοινός αγώνας και η συμμαχία είναι το δικό μας όπλο

Δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν όλα όσα είναι δικαίωμα μας σήμερα!Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις. Πληρώσαμε αρκετά στη κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε και την ανάκαμψη τους.

Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και των μεγάλων επιχειρηματιών να υπονομευσουν και να εξαφανίσουν τον εορτασμό της πρωτομαγιάς.

Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα απεργίας των εργαζόμενων. Φάρος και μήνυμα για συνέχιση της πάλης για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα, δεν μπορεί να υποταχτεί στους νόμους της αγοράς και της κερδοφορίας, στους τακτικισμούς της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων τσακίζοντας μισθούς, λαϊκά εισοδήματα, κοινωνικά δικαιώματα, μετατρέποντας τη ζωή των οικογενειών μας σε καθημερινό εφιάλτη. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που παραδέρνουν σήμερα στα χρέη, με πενιχρά εισοδήματα, θα δεχτούν ακόμα ισχυρότερα χτυπήματα, το επόμενο διάστημα.

Η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνιο, είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , δε σταματά πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για να ανακάμψει η κερδοφορία τους.Η ίδια πολιτική στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους στην ανέχεια και τη φτώχεια, η ίδια πολιτική γεννά πολέμους, πρόσφυγες, νέους κινδύνους για τους λαούς.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι βήμα στην πάλη μας ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ.

Είμαστε σε ετοιμότητα για γενικό ξεσηκωμό και 48ωρη απεργία αν τολμήσουν να φέρουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή.

Καμία αναμονή, κανένας συμβιβασμός, καμία υποταγή

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη δείξει ότι ο κοινός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος απέναντι σε αυτή τη πολιτική που μας τσακίζει, που φέρνει νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η ανάκτηση των απωλειών μας και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν χωράει στη καπιταλιστική ανάπτυξη που σχεδιάζουν κυβέρνηση-ΕΕ- μεγάλο κεφάλαιο.

Η λαϊκή συμμαχία με την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες, με τη δραστήρια συμμετοχή νεολαίας και γυναικών είναι ο μόνος δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες του σημερινού παραγόμενου κοινωνικού πλούτου.

Απαιτούμε:
• Άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εδώ και τώρα δωρεάν υγεία-πρόνοια- αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους
• Άμεση κατάργηση των φορολογικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας και μας ρίχνουν στα χρέη. Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους και αύξηση του στις 20.000 με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος για όλους.

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *