Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 7 Απριλίου στο Δημόσιο

Απεργιακή συγκέντρωση 10 π.μ στο νοσοκομείο

Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δε μπορεί να παραμένει θεατής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, που προετοιμάζουν τη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης,  νέο φορολογικό με  δυσβάσταχτους φόρους, τσάκισμα μισθών και μεροκάματων  για το λαό, διάλυση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών δομών και από την άλλη μεριά  νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές  στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές και   νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Έχουμε τεράστιο χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε τα μέτρα – σφαγείο της κυβέρνησης να μην περάσουν.

Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Σου λέμε ξεκάθαρα ότι αν παραμείνεις θεατής η ζωή σου  θα χειροτερέψει

Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην έρθει στη Βουλή!

Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί να φτάσει μέχρι το τέλος.

Η κατάσταση που επικρατεί στις Δημόσιες μονάδες υγείας-πρόνοιας πανελλαδικά  και στη περιοχή μας επιδεινώνεται όλο και περισσότερο . Προσλήψεις μηδενικές, ο οικονομικός «στραγγαλισμός» των νοσοκομείων συνεχίζεται, το κράτος μεταφέρει τη υποχρέωσή του να χρηματοδοτεί την υγεία στους δήμους, στις περιφέρειες, στις ΜΚΟ και στις φιλανθρωπίες. Θα συνεχιστούν τα μπαλώματα, με επικουρικούς, πενταμηνίτες χωρίς δικαιώματα,  με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων  ανοίγει το ζήτημα της αναμόρφωσης του υγειονομικού χάρτη με καταργήσεις κλινικών, δομών, συνλειτουργία , συρρίκνωση και  αλλαγή ρόλου νοσοκομειακών μονάδων με τεράστιες επιπτώσεις στους ασθενείς και στους υγειονομικούς.

Ο νόμος για τους ανασφάλιστους αποτελεί εμπαιγμό για το λαό γιατί και τα 99 εκατ. που προβλέπονται είναι ψίχουλα  για τα 2.500 εκατ. ανασφάλιστους  και το κόστος χρηματοδότησης πέφτει στους φτωχούς που θα συνδράμουν για τους εξαθλιωμένους, αφού  η χρηματοδότηση θα γίνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η θεσμοθέτηση από τη κυβέρνηση   για πρώτη φορά νοσοκομείου,  του ΓΝ Θήρας που χτίστηκε με χρήματα του λαού  υπό το  καθεστώς ανώνυμης προετοιμάζει  το  δρόμο  για την πλήρη εμπορευματοποίηση και επιχειρηματικότητα στο χώρο της υγείας.

Αιτία όλων αυτών  των αντιλαϊκών μέτρων που δεν έχουν τελειωμό και των δεινών του λαού μας είναι οι πολιτικές της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου που έχουν  ως στόχο την   απόσυρση και απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση του για δωρεάν υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, ώστε να περισσεύουν χρήματα για φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο να καλύψει τα κενά που θα αφήσει ο κρατικός τομέας.

Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με τα ελάχιστα! Δεν παραδινόμαστε. Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και στην ηττοπάθεια. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την κατάσταση!

Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε:

  • Να μη περάσει ο νόμος λαιμητόμοςπου κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
  • Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μαςνα γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική .
  • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, και είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
  • Καμιά κατάργηση δημόσιας δομής υγείας, κλινικής και νοσοκομείου.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών, πενταμήνων, συμβασιούχων και εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.  
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και  κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για τη Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωρητική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
  • Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
  • Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αύξηση του αφορολόγητου.  Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
  • Κανένας άνεργοςχωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Όχι στο ξεπούληματου δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

 

Καλούμε   , εργαζόμενους,  ανέργους,  συνταξιούχους,   νέους και νέες, στη συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 10 π.μ στο νοσοκομείο.

Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.

Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

ΤΟ Δ.Σ

Λευκάδα 2/4/2016

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *