Προωθούμενες αλλαγές για την αδειοδότηση επιχειρήσεων

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Προωθούμενες αλλαγές στις διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι απέδωσαν καρπούς οι πιέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, οι οποίες στη χώρα μας δυσχεραίνουν την επιχειρηματική δράση και αποθαρρύνουν ενδιαφερόμενους επενδυτές, αφού χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά μεγάλη γραφειοκρατία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. χωρίς αυτές οι επιπλέον απαιτήσεις να προσθέτουν στην ποιότητα και την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν επανειλημμένων προτάσεων και πιέσεων των Επιμελητηρίων εγκρίθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με το οποίο απλοποιούνται δραστικά οι διαδικασίες αδειοδότησης σε τρεις κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (βιομηχανία τροφίμων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικά καταλύματα). Η αδειοδότηση θα γίνεται πλέον με την απλή γνωστοποίηση στην αρμόδια αρχή, ώστε να είναι εφικτή πλέον και στην Ελλάδα η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, αφού θα εφαρμοστεί η αρχή «πρώτα αδειοδοτώ και μετά ελέγχω», όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Οι τελικές προτάσεις αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχή Ιούνιο.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου σε επισυναπτόμενο έγγραφο της ανακοίνωσης: http://www.lefkadachamber.gr/lefkada/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2&articleid=6002.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *