Συνάντηση για τα θέματα καθαριότητας

αποριμ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

www.lefkada.gov.gr                                                  

τηλ. 2645360512                                                                                    Λευκάδα, 28 Μαρτίου 2016

 

 

Για τα θέματα της καθαριότητας

 

Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, το στοίχημα μιας Λευκάδας καθαρής βρίσκεται και πάλι σε πρώτη προτεραιότητα. Οι δυσκολίες της εποχής μας, η ανεπάρκεια του Δήμου μας σε πόρους και στο αναγκαίο προσωπικό, είναι δεδομένες και γνωστές σε όλους μας. Εξ αυτού του λόγου δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογίες, αντίθετα, οφείλουμε όλοι μας, Δήμος, επιχειρήσεις και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και με εκτεταμένες συνέργειες να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική η πρωτοβουλία για συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Νίκο Γράψα, με τον εντεταλμένο σύμβουλο και τους υπευθύνους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, κ. Μ. Μελά και κ. Α. Γεωργακόπουλο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ανάγκη συντονισμού των ενεργειών των δύο πλευρών για την επίτευξη του κοινού στόχου να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό.

Παρείχαμε αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου, ενώ η Ένωση ανέλαβε την επικοινωνία με τα μέλη της, με στόχο να προμηθευτούν κάδους και να προχωρά η αποκομιδή από τον Δήμο σε συγκεκριμένες ώρες, αλλά και να συμμορφωθούν με τον κανόνα συνεννόησης με τις Υπηρεσίες μας στη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων.

Θα παραμείνουμε σε επικοινωνία και θα εντείνουμε επαφές και δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση επαγγελματιών και πολιτών. Παράλληλα, θα εντείνουμε τις προσπάθειες του Δήμου γιατί η καθαριότητα είναι θέμα πολιτισμού, βασική προϋπόθεση ποιότητας ζωής και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

 

Στάθης Βλάχος

Εντεταλμένος Σύμβουλος

Για θέματα Καθαριότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *