Ένημέρωση για τα έργα στον Άγιο Νικήτα

αγ Νικ 1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
www.lefkada.gov.gr
τηλ. 2645360530                                                                                                                                      Λευκάδα, 15 Μαρτίου 2016

Άγιος Νικήτας: περί αμμουδιάς, λυμάτων, φρεατίων, τσιμέντου κλπ

Ο Άγιος Νικήτας διαθέτει ολοκληρωμένο Βιολογικό Καθαρισμό με δίκτυο αποχέτευσης και Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων. Το δίκτυο αποχέτευσης λειτουργεί με τη βοήθεια δυο αντλιοστασίων που είναι και τα δυο υπόγεια, το πρώτο εξ αυτών βρίσκεται στον τσιμεντένιο πεζόδρομο επί της παραλίας το δε δεύτερο είναι στην είσοδο του χωριού μπαίνοντας από τα Πευκούλια στην αρχή του πλακόστρωτου μονοπατιού.

Το αντλιοστάσιο της παραλίας συλλέγει τα λύματα του κεντρικού πεζόδρομου και των περί αυτού κατοικιών και επιχειρήσεων, για να τα προωθήσει μέσω του δεύτερου στη Μ.Ε.Λ. Η συλλογή των λυμάτων γίνεται από το τελευταίο φρεάτιο στο τέρμα του πεζόδρομου με σωλήνα μήκους 30m που είναι τοποθετημένος κάτω από την άμμο και σκεπασμένος από την κατασκευή του με τσιμέντο για λόγους προστασίας. Ο σωλήνας αυτός παρουσίαζε διαχρονικά βλάβες με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει το φρεάτιο (τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν στις 18 Αυγούστου 2015!). Ως εκ τούτου θεωρήσαμε επιβεβλημένη την επισκευή-αντικατάστασή του πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Επίσης με τον σεισμό της 17 Νοέμβρη 2015 ο επί της αμμουδιάς τσιμεντένιος διάδρομος που κάλυπτε-προστάτευε τον παραπάνω αγωγό καθώς και το επόμενο του διαδρόμου πλακόστρωτο (στην αρχή του λεγόμενου παραλιακού δρόμου Αγ. Νικήτα) ρηγματώθηκε σε πολλά σημεία. Στη συνέχεια η δράση του κυματισμού της θάλασσας κατέστησε ακατάλληλο και επικίνδυνο για χρήση τον τσιμεντένιο διάδρομο και κυρίως το τμήμα του πλακόστρωτου που δεν προστατεύονταν από άμμο ή βράχους οι οποίοι με το σεισμό υπεχώρησαν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το τσιμέντο στρώθηκε στις θέσεις όπου υπήρχε ούτως ή άλλως τσιμέντο.

Αγ Νικ 2  Αγ Νικ 3

Η επισκευή-αντικατάσταση του παραλιακού αγωγού λυμάτων και η προστασία του, καθώς και η προστασία του αρχικού τμήματος του παραλιακού δρόμου είναι ζήτημα πρώτης περιβαλλοντικής προτεραιότητας για το πρώτο στην τάξη τουριστικό χωριό της Λευκάδας.

Κώστας Σέρβος
Αντιδήμαρχος Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *