Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας καταγγέλλει

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που υποδέχτηκε για άλλη μια φορά τους υγειονομικούς με ΜΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών.
Αυτή τη στιγμή οι υγειονομικοί και οι ασθενείς στενάζουν στα νοσοκομεία λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, λόγω των ελλείψεων σε υλικά και φάρμακα σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη και επιδημία γρίπης. Η πληρότητα ασθενών στις κλινικές και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, η προσέλευση στα επείγοντα των νοσοκομείων έχουν χτυπήσει κόκκινο!!!
Η κυβέρνηση αντί να βρει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αναπαράγει με την πολιτική της, ρίχνει το βάρος στην καταστολή και την τρομοκρατία. Το έργο της συνεχίζουν αρκετές διοικήσεις νοσοκομείων που προσπαθούν να «συνετίσουν» εργαζόμενους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλων, εργαζομένων και ασθενών.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο νοσοκομείο Λευκάδας όπου ο εκτελών χρέη Διοικητή υιοθετώντας και υλοποιώντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με τη μέθοδο του «καρότου και μαστίγιου» αυθαιρετεί και τρομοκρατεί στους εργαζόμενους.
Χαρακτηριστικά, μετακινεί τραυματιοφορέα χωρίς τη συναίνεση του, μη λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες οικογενειακές και εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις – σπουδάζει ταυτόχρονα σε άλλη πόλη- σε «παράλληλα και διαφορετικά καθήκοντα» στο μικροβιολογικό τμήμα, μπαλώνοντας τρύπες, αντί να απαιτήσει προσωπικό όταν μάλιστα υπάρχει ενδιαφερόμενος τεχνολόγος-χημικός από γειτονικό νοσοκομείο που εδώ και δύο χρόνια έχει αιτηθεί να μεταταχθεί στο νοσοκομείο Λευκάδας και για «ανεξήγητο λόγο» η μετάταξη του δεν πραγματοποιείται.
Εξαναγκάζει ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς να πραγματοποιούν επιπλέον εφημερίες πέραν των προβλεπόμενων, κινδυνεύοντας να μην τις πληρωθούν εφόσον δεν προβλέπεται χρηματοδότηση για την αποζημίωση τους, εφημερεύοντας μάλιστα και μέρες χωρίς ειδικευμένο γιατρό, πρακτική επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους ίδιους.
Πιέζει ειδικευμένους γιατρούς που δεν είναι παθολόγοι για εφημέρευση στα επείγοντα -ΤΕΠ – του παθολογικού τμήματος χωρίς να λαμβάνει υπόψη βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα, όπως παραποίηση ειδικότητας, ασφάλεια εφημέρευσης και ασφάλεια ασθενών. Για τη μεθόδευση αυτή που ξεπέρασε τα όρια ανοχής κατέφυγαν σε εξώδικη καταγγελία και αντιμετωπίστηκαν με «ύβρεις και συκοφάντηση».
Η απάντηση σε όλο αυτό το όργιο τρομοκρατίας που εντείνεται στα νοσοκομεία, αλλά και στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, απέναντι σε συνδικαλιστές, σωματεία και εργαζόμενους μία μόνο μπορεί να είναι:
Δυνάμωμα των αγώνων απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους στηρίζουν. Δυνάμωμα των αγώνων απέναντι στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπως η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ που προωθούν τα σχέδια των μονοπωλίων σπέρνοντας πόνο και αίμα στους λαούς.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία, καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου μας να καταγγείλουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης ταυτόχρονα με την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας που θα είναι μαζική συλλογική απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια.

ΤΟ Δ.Σ
ΛΕΥΚΑΔΑ 10/3/2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *