Ερώτηση βουλευτή για τις καθυστερήσεις των εφάπαξ του ΝΑΤ

Καββαδάς Θ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας
αν. Γραμματέας Κ.Ο Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 24 Φεβρουαρίου 2016

Θέμα: Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας για τις καθυστερήσεις στην καταβολή εφάπαξ συνταξιούχων του ΝΑΤ

Ερώτηση για τις πολύχρονες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην καταβολή εφάπαξ των συνταξιούχων του ΝΑΤ κατέθεσε ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.
Ο κ. Καββαδάς σημειώνει ότι η αναμονή για τους συνταξιούχους που έχουν διαδοχική ασφάλιση είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς επίσης και για τους αποχωρήσαντες από την υπηρεσία από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά, των οποίων το εφάπαξ υπολογίζεται με βάση νέο μαθηματικό υπολογισμό, που ορίζει νεότερη απόφαση του Υπουργείου (υπ΄ αρίθ. Φ.80000/1093/26 – ΦΕΚ Β΄313/12.2.2014). Όπως τονίζει στην ερώτηση τα χρήματα του εφάπαξ αφορούν σε κρατήσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενημέρωση από το υπουργείο για την επιστροφή τους.
Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής ζητά να μάθει πότε υπολογίζει το υπουργείο να καταβάλει το εφάπαξ στους δικαιούχους συνταξιούχους του ΝΑΤ και εάν έχει υπολογιστεί το ποσόν του εφάπαξ για τους συνταξιούχους που υπάγονται στην πιο πάνω διάταξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *