Το Επιμελητήριο Λευκάδας για το ασφαλιστικό

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ανακοίνωση για το ασφαλιστικό

Με αφορμή το μείζον θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας απευθυνόμενη προς τα μέλη της αισθάνεται την ανάγκη να υπογραμμίσει τα εξής.
Είναι γεγονός ότι το ασφαλιστικό στη χώρα αποτελεί ένα θέμα που επιβάλλεται να επιλυθεί άμεσα. Ωστόσο, η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει προς τη κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος. Αυτό που απαιτείται είναι μια σωστά σχεδιασμένη αναπτυξιακή πολιτική, η οποία θα δώσει στις επιχειρήσεις –και μάλιστα τις μικρομεσαίες- τη δυνατότητα να γίνουν ανταγωνιστικές, γεγονός που θα εξασφαλίσει όχι απλά τη βιωσιμότητά τους αλλά και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Είναι περιττό να ειπωθεί ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα σε όλα τα χρόνια της οικονομικής ύφεσης. Τα «λουκέτα» διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ οι πολιτικές των κυβερνήσεων επιβαρύνουν τον επαγγελματία με δυσβάσταχτα ασφαλιστικά – φορολογικά βάρη. Κατά συνέπεια, οποιοδήποτε μέτρο στοχεύει στην έτι περαιτέρω επιβάρυνση του θεωρούμε ότι είναι εσφαλμένη επιλογή.
Τα Επιμελητήρια της χώρας μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας έχουν υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις στη Κυβέρνηση προκειμένου να καταστεί εφικτή η αντιμετώπιση του προβλήματος και η αναπτυξιακή μεταρρύθμιση.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *