Ενέργειες Επιμελητηρίου Λευκάδας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι πραγματοποίησε τις παρακάτω συναντήσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την πρ οώθηση των συμφερόντων των μελών του φορέα κατόπιν της κήρυξης του Νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  για έξι μήνες  και πιο συγκεκριμένα έως την 17 Μαΐου 2016 ύστερα από τη σεισμική δόνηση της 17ης Νοεμβρίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, είχε διαδοχικές συναντήσεις τη Δευτέρα 7/12/2015 με τον Διοικητή του ΙΚΑ, Διονύση Καλαματιανό, με τον Διοικητή του ΟΑΕΕ, Δημήτρη Τσακίρη, αλλά και με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστάσιο Πετρόπουλο με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες. Παράλληλα &zet a;ήτησε να ισχύσει η αναστολή των πληρωμών και για το ΙΚΑ αλλά και τον ΟΑΕΕ, όπως έγινε και με τις πληρωμές στην Δ.Ο.Υ,   των επαγγελματιών του Νομού Λευκάδας. Ο κ. Σκιαδαρέσης υπογράμμισε ότι η θέση του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού είναι πολύ δύσκολη, αφού  εκτός από το πλήθος φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί μέσα σε μια πολύ δύσκο λη οικονομική συγκυρία, πρέπει να προβεί και στην αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί τόσο σε εμπορεύματα όσο και σε κτιριακές εγκαταστάσεις.
Επιπλέον, συζητήθηκε με τον Υφυπουργό και το πρόβλημα της μη ένταξης του Δήμου Μεγανησίου στην ΠΟΛ 1259/30-11-2015, σύμφωνα με την οποία δίνεται στους κατοίκους του Δήμου Λευκάδας και της Περιφερεια κής Ενότητας Κεφαλληνίας – Ιθάκης η δυνατότητα να παρατείνουν μέχρι και την 29/2/2016 τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και τη καταβολή των παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, φορολογίας κληρονομιώ& nu;, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, τελών χαρτοσήμου και άλλων φόρων, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων. Ο Πρόεδρος τόνισε την αναγκαιότητα της ένταξης του εν λόγω Δήμου στην παράταση των πληρωμών, όπως εξάλλου είχε ζητήσει ο φορέας με έγγραφό του στις αρμόδιες υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Ο Υφυπουργός  επικοινώνησε με του&sigmaf ; αρμοδίους και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα διευθετηθεί το θέμα.

Επίσης, τη Τρίτη 8/12/2015 ο κ. Σκιαδαρέσης είχε συνάντηση  με τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και το επιτελείο του, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της παράτασης τ&omega ;ν προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η υλοποίηση των οποίων ολοκληρώνεται τυπικά στις 31/12/2015. Ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε στον Υπουργό ότι εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων είναι εντελώς αδύνατη η ολοκλήρωση των εργασι ών (π.χ. οικοδομικά) μέχρι την παραπάνω ημερομηνία κι ως εκ τούτου αιτήθηκε την εξάμηνη παράτασή τους.
Αξίζει να επισημανθεί ότι υπήρξε ιδιαίτερα ευνοϊκή η αντιμετώπιση των αιτημάτων όσον αφορά το ΙΚΑ και τ&omic ron;ν ΟΑΕΕ, ενώ για το θέμα της παράτασης των προγραμμάτων δεν υπήρξε σαφής απάντηση, όμως πήρε την υπόσχεση ότι θα εξετάσουν το θέμα. Υπογραμμίζεται ότι ο φορέας ευθύς μόλις έχει επίσημη ενημέρωση για τα παραπάνω θα ενημερώσει τα μέλη του με νεώτερη ανακοίνωση.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *