Αίτημα του βουλευτή για διευκολύνσεις των ασφαλισμένων της Λευκάδας λόγω του σεισμού

Καββαδάς Θ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ: 01

Προς: Αξιότιμο κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κοινοποίηση:
1.Αξιότιμο κ. ΓΓ Υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη
2.Αξιότιμη κα. ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Δήμητρα Χαλικιά
3.Αξιότιμο κ. ΓΓ Πρόνοιας Δημήτριος Καρέλλα
4.Αξιότιμο κ. ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαο Φράγκο

ΘΕΜΑ: Αίτημα για ασφαλιστικές διευκολύνσεις των ασφαλισμένων του Ν.Λευκάδας σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, λόγω του σεισμού της 17ης Νοεμβρίου 2015

Κύριε Υπουργέ,
Σας είναι πιστεύω ήδη γνωστά τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στη Λευκάδα μετά τον πρόσφατο καταστρεπτικό σεισμό. Η κανονικότητα ανατράπηκε και οι πολίτες αγωνίζονται να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής. Χρειάζονται όμως γι αυτό, αρωγό την πολιτεία σε κάθε επίπεδο και βαθμίδα έτσι ώστε οι συνέπειες να περιοριστούν και ταχύτατα να επανέλθει το νησί στην προ του σεισμού κατάσταση.
Κατά λόγο αρμοδιότητας σας ζητώ να μεριμνήσετε ώστε να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι επιχειρηματίες σε σχέση με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.
Συγκεκριμένα σας ζητώ:
1. Να δοθεί αναδρομικά από την ημερομηνία που συνέβη ο σεισμός αναβολή υποχρέωσης καταβολής εισφορών στο ΙΚΑ , τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ με διάρκεια ενός έτους, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.
2. Να «παγώσουν» για το ίδιο χρονικό διάστημα τα τρέχοντα πρόστιμα και προσαυξήσεις από παλαιότερες υποθέσεις.
3. Μετά το πέρας της ετήσιας αναβολής να εισάγετε ρύθμιση άτοκων μηνιαίων καταβολών για τους υπόχρεους.
Κύριε υπουργέ, θα ήθελα να τονίσω ότι οι ανωτέρω προτεινόμενες ρυθμίσεις θα πρέπει να συμπεριλάβουν και το δήμο Μεγανησίου του Ν. Λευκάδας, που ανεξήγητα έχει εξαιρεθεί από τις μέχρι τώρα ευνοϊκές ρυθμίσεις του κράτους.
Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Λευκάδας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ήδη το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει για την παροχή αντίστοιχων φορολογικών διευκολύνσεων (απόφαση 1259/01-12-2015-Φ.Ε.Κ. 2589/Β΄/ 1-12-2015).
Πιστεύω ότι θα συμμεριστείτε κι εσείς την αγωνία μου για το μέλλον της Λευκάδας και των κατοίκων της που εκπροσωπώ και θα αναμένω την τοποθέτησή σας επί των αιτημάτων που σας διατύπωσα αλλά κυρίως την έμπρακτη εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας.

Με τιμή
Αθανάσιος Καββαδάς

Βουλευτής Ν.Λευκάδας

==========================================================================

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αίτημα για την παροχή ασφαλιστικών διευκολύνσεων των ασφαλισμένων του Ν.Λευκάδας στους ασφαλιστικούς φορείς των ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στον υπουργό Εργασίας, Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.
Στόχος είναι η διευκόλυνση αγροτών, επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών που επλήγησαν από το σεισμό.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *