Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας σε συγκέντρωση

εργ. κεντ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ,
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 6μμ. ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καλεί σε Πανλευκαδίτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη στον Άη Μηνά. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου που διαμορφώνει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μια χαμοζωή, μια ζωή που βάζει σε «δεύτερη μοίρα» τις πραγματικές μας ανάγκες μας, όπως φάνηκε και με τις τραγικές συνέπειες που είχε για τους κατοίκους της Λευκάδας ο μεγάλος σεισμός. Το Ε.Κ. καλεί τα σωματεία εργαζομένων και τους συλλόγους του νησιού να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.
Λευκαδίτες, Λευκαδίτισσες
Οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Τοπικών Διοικήσεων είναι εγκληματικές. Η άρνησή τους να προχωρήσουν σε επισκευές δημόσιων κτιρίων και υποδομών, έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας μετά και από τον μεγάλο σεισμό του 2003, οδήγησαν με τον νέο σεισμό στο θάνατο δύο γυναικών και μεγάλες καταστροφές στο νησί. Με τις σημερινές εξελίξεις μπορούμε να πούμε ότι ο αντεργατικός – αντιλαϊκός χαρακτήρας τους αποδεικνύεται ακόμα μια φορά. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια μας και την αποκατάσταση των ζημιών, οι τοπικοί «άρχοντες μας» δεν διατίθενται να συγκρουστούν με την κυβερνητική πολιτική. Διακηρυκτικά εμφανίζονται ευαισθητοποιημένοι, αλλά όλο μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα, αφού αρνούνται μέχρι και να πάρουν αποφάσεις στα συμβούλιά της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής για τον χαρακτηρισμό του νησιού σε σεισμόπληκτο.
Οι ζημιές στα χωριά Αθάνι και Δράγανο ξεσπίτωσαν τους κατοίκους. Αντίστοιχα οι ζημιές σε ιδιωτικές κατοικίες ξεπερνούν τις 300 κατοικίες, σε δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομείο κλπ) και υποδομές (οδικό δίκτυο, λιμάνια) είναι μεγάλες. Το νοσοκομείο είναι επικίνδυνο για εργαζόμενους και ασθενείς, αρκεί μια επίσκεψη για να το διαπιστώσει κανείς και χωρίς να είναι ειδικός παρόλο που θεωρήθηκε κατάλληλο, χωρίς βέβαια να υπάρχει γραπτή απόφαση από τον έλεγχο. Ουσιαστική λύση για τους μαθητές της Βασιλικής δεν έχει δοθεί, ενώ ο κίνδυνος από κατολισθήσεις είναι εδώ.

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ζούμε σε ένα σύστημα που μια μερίδα κεφαλαιοκράτες τρίβει τα χέρια της! Κερδίζει από την πολιτική που την οχυρώνει με ακόμη πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, που της χαρίζει τα σπίτια μας, που την απαλλάσσει από το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, που της χαρίζει νέα πεδία κερδοφορίας στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, τα μέτρα για την προστασία από πλημμύρες και φωτιές, τα μέτρα για την ασφάλεια των λαϊκών κατοικιών, στους χώρους δουλειάς, της μόρφωσης δεν επιφέρουν μεγάλα κέρδη για το κεφάλαιο, γι αυτό και δεν τα θέλουν! Η αντισεισμική θωράκιση θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι ενταγμένη στα πλαίσια ενός Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Κατασκευών και να μην εξαρτάται από το αν θα είναι κερδοφόρα δραστηριότητα για τους καπιταλιστές.
Φτάνει πια! Ή εμείς ή αυτοί! Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας για ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας για τους κατοίκους που επλήγησαν από το σεισμό, διεκδικούμε τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης τους.
Όλοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη στις 6μμ στον Άη Μηνά
Απαιτούμε ΤΩΡΑ να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα:
• Χαρακτηρισμός της Λευκάδας ως σεισμόπληκτη περιοχή! Τώρα να δοθούν κρατικά κονδύλια
• Διασφάλιση στέγασης – σίτισης – ύδρευσης – ηλεκτροδότησης των πληγέντων κατοίκων.
• Στήριξη των πληγέντων με έκτακτο επίδομα – επιδότηση ενοικίου, διαμονή σε τουριστικά καταλύματα με ευθύνη του κράτους.
• Στέγαση των σχολείων που υπέστησαν ζημιές και λήψη μέτρων για την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
• Παροχή Υγείας και φαρμάκων. Πλήρης στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, του Κέντρου Υγείας Βασιλικής και χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας τους.
• Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, οικοσκευές, μικρές επιχειρήσεις, γεωργικές εγκαταστάσεις και προϊόντα.
• Αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, οδικό δίκτυο, λιμάνια από δημόσιο φορέα και με 100% κρατική αρωγή και ευθύνη.
• Μέτρα πρόληψης για ασφάλεια από βραχοπτώσεις – καθιζήσεις.
• Ουσιαστικοί έλεγχοι σε όλα τα δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομείο κλπ) και δημιουργία μελετών και υλοποίησης για τη διασφάλιση της αντισεισμικής θωράκισής τους.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους του νομού.
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.
• Διαγραφή των στεγαστικών δανείων για όσες κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών. Απαγόρευση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και ουσιαστική ανακούφιση από τα δυσβάσταχτα δάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *