Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας καλεί σε κινητοποιήσεις

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48 ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ &
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, άνεργοι ,αυτοαπασχολούμενοι ,συνταξιούχοι, αγρότες, νέοι και νέες
Οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, δώσαμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 12 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις της Ελλάδας.
Δεν σταματάμε τον αγώνα μας! Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση και στα αρπακτικά, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, να κάνουν πάρτι με τον ιδρώτα μας και εμείς και οι οικογένειες μας να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο! Για τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα ξεκοκαλίσουν τα μεγαλοσυμφέροντα, η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των εργαζομένων που χρωστάνε στις τράπεζες. Μειώνονται οι επικουρικές και οι πρόωρες συντάξεις. Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για την διευκόλυνση όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Καταργούν τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, που χρησιμοποιούν οι αγρότες. Την ίδια στιγμή χάρισαν δις ευρώ φόρους, χρέη και πρόστιμα σε εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση με την στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων. Τα προαπαιτούμενα για τα κέρδη, είναι η φτώχεια η δική μας! Είναι η μείωση των μισθών, η κατάργηση των ΒΑΕ, το κλείσιμο κλινικών, οι πληρωμές των ασθενών, οι συντάξεις πείνας, οι απλήρωτες υπερωρίες-εφημερίες, οι προσλήψεις μονίμων με το σταγονόμετρο, η αύξηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, εργαζόμενοι με δελτία παροχής υπηρεσιών), τα κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ, οι μισθοί πείνας.
Η επίθεση δεν σταματά. Το ξέρουμε πια ότι η μία θυσία προετοιμάζει την επόμενη! Μπορούμε να σπάσουμε την αυταπάτη ότι στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση θα φτιάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα. Γι’ αυτό και πρέπει να ενωθούμε, να δράσουμε σαν μια γροθιά, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους ασθενείς, τους συγγενείς, με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αγρότες, τους σπουδαστές, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες.
Μπορούμε να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.
Όλοι μαζί να παλέψουμε, για να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια. Για να ανατρέψουμε τους αντιασφαλιστικούς νόμους. Να υπερασπιστούμε συντονισμένα οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων το θεσμό των ΒΑΕ και τη διεύρυνσή του. Να ενταχθούμε στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Να παλέψουμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας. Να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να φύγουν οι εργολάβοι και το προσωπικό που απασχολούν να μονιμοποιηθεί. Να καλυφτούν οι απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια.
Γι’ αυτό και πρέπει η 48ωρη απεργία να γίνει η αφετηρία της δικής μας αντεπίθεσης. Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!
Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 ενσωματώνει και τα νέα μέτρα που δεν έχουν ακόμα ψηφιστεί (νέες μειώσεις μισθών, διάλυση κοινωνικής ασφάλισης), μειώνει τις συνολικές δαπάνες για το Υπουργείο Υγείας κατά 19 εκατομμύρια ευρώ, αντί να τις αυξάνει για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Μειώνει κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων κατά 1,8 δις €. Εάν περάσει ο προϋπολογισμός αυτός, θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι όροι διαβίωσης, οι όροι ιατρικής, νοσηλευτικής και φαρμακευτικής περίθαλψης του λαού, θα κλείσουν και άλλες κλινικές και υγειονομικές μονάδες. Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που στερούνται τα φάρμακά τους, που στερούνται το γιατρό.
Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα νέο ασφαλιστικό, που θα επιφέρει νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Παράλληλα, με το 3ο μνημόνιο προβλέπεται η περεταίρω εκχώρηση υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες, ενώ τα σπασμένα από τα πλαφόν στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων θα πληρώσουν και πάλι οι ασθενείς.
Το κυριότερο βέβαια είναι ότι η μήτρα που γεννάει τις μίζες και τη διαφθορά, είναι το ίδιο το σύστημα που βασίζεται στο κέρδος και την επιχειρηματική δράση σε υγεία – πρόνοια – φάρμακο, την οποία η κυβέρνηση πασχίζει να ενισχύσει π.χ. με τις συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.
Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό μας αντίπαλο, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος τους , κάθε κυβέρνηση που προωθεί την πολιτική που έχουν ανάγκη για τα κέρδη τους και η Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ
 Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
 Άμεση καταβολή δεδουλευμένων. Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς με προτεραιότητα τους πιο χαμηλόμισθους.
 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
 Αποκλειστικά δημόσια, καθολική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες. Επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
 Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
 Κατάργηση των πληρωμών για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες
 Αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
 Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/12 ΩΡΑ 10 π.μ
και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ Αη ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/12 ΩΡΑ 10 π.μ
ΤΟ Δ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *