Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

Τις πληγείσες περιοχές της Λευκάδας επισκέφτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

“Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να ασχοληθεί σοβαρά επιτέλους με το ζήτημα των ζημιών και να διαθέσει επαρκείς πόρους για να επουλωθούν οι πληγές, τόνισε κατά την διάρκεια της περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές της Λευκάδας ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από αρμόδιους φορείς αναφορικά με την πρόοδο των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, ενώ παράλληλα συνομίλησε με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε τα εξής:

“Επισκέφτηκα σήμερα τις πληγείσες περιοχές από τους πρόσφατους σεισμούς και οφείλω να ομολογήσω πως αντίκρισα μια εικόνα βιβλικής καταστροφής. Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της. Ευθύνες που δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής. Να μεριμνήσει για τους αστέγους, τους ανθρώπους που σήμερα δεν έχουν ούτε σπίτια να μείνουν. Και βέβαια να φροντίσει με συγκεκριμένα κονδύλια, που έχουν ήδη ζητήσει οι Δήμοι και η Περιφέρεια, για να ενισχυθεί η τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση των ζημιών και στο οδικό δίκτυο και στα σπίτια και στις επιχειρήσεις. Επίσης η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει δίνοντας κίνητρα και βοήθεια στις επιχειρήσεις που δε μπορούν να λειτουργήσουν αυτό το διάστημα λόγω των ζημιών”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τα κονδύλια 1,5 εκ ευρώ που δίνει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε:

“Θεωρώ πως τα κονδύλια 1,5 εκ. ευρώ είναι ένα πολύ μικρό ποσό για να αποκατασταθεί η καταστροφή. Η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά επιτέλους με το ζήτημα και να διαθέσει επαρκείς πόρους για να επουλωθούν οι πληγές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *