Βιωματικό σεμινάριο για Δασκάλους

ΔΙΑΥΛΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ
ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΔΙΑΥΛΟΣ»

Στράτου Τσέγιου 9
31 100, ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλ. 26450 24248 Fax:26450 23176
Εmail: keprolef@otenet.gr Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» συνεχίζοντας την εποικοδομητική του συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διοργανώνει 3ήμερο Βιωματικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (δασκάλους και εκπ/κους ειδικοτήτων) με τίτλο:

«Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ».

Είναι ένα παραμύθι όπου, ολόκληρη η πρακτική εφαρμογή του στην τάξη, βασίζεται στη σχέση μεταξύ παιδιού και εκπαιδευτικού. Είναι ένα καλό εργαλείο για τον εκπαιδευτικό που τον βοηθά να καλλιεργήσει την συναισθηματική δυνατότητα των παιδιών. Η παιδεία των συναισθημάτων είναι αυτή που δίνει την ικανότητα για σωστή κοινωνική συμπεριφορά.
«Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ» είναι ένα παραμύθι, για παιδιά του δημοτικού, που στοχεύει μέσω της δραματοποίησης να απομακρύνει τα παιδιά τόσο από τον κίνδυνο της χρήσης ουσιών, αλλά και από άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές. Αποτελεί ένα σταθμό στην παγκόσμια και ελληνική προσπάθεια για σωστή ενημέρωση και ισχυροποίηση των αντιστάσεων της πιο ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας -που αποτελούν τα παιδιά- και μάλιστα μέσα στο χώρο του σχολείου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, η καλύτερη πρόληψη είναι αυτή που δεν μιλά για ουσίες ή άλλες αρνητικές συμπεριφορές, αλλά αντιμετωπίζει τις αιτίες που τις προκαλούν.

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί :
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, 5-8 μ.μ.
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, 5-8 μ.μ. και
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, 5-9 μ.μ.
στα γραφεία του Κέντρο Πρόληψης, Στράτου Τσέγιου 9, 1ος όροφος.

Tο σεμινάριο θα υλοποιήσει, από το Κέντρο Πρόληψης,
η κα Σοφία Ασπρογέρακα- Αργύρη, Κοινωνική Ανθρωπολόγος- M.Ed.

Οι συμπληρωμένες αιτήσεις συμμετοχής να αποσταλούν στο φαξ του Κ.Π.: 26450-23176 μέχρι και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΔΙΑΥΛΟΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *