Ημερίδα στο Επιμελητήριο για τα κόκκινα δάνεια

κοκκινα δαν.

Υλοποίηση ημερίδας για κόκκινα δάνεια

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι τη Τετάρτη 4/11 και ώρα 17.00 έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα ενημερωτική ημερίδα για τις τραπεζικές οφειλές και τα κόκκινα δάνεια.
Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και σε αυτή παρευρέθηκαν εκτός από τους επαγγελματίες του Νομού ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, Νίκος Γράψας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λευκάδας, Διονύσης Γαζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας, Αντώνης Μανωλίτσης, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Γιαμάς.
Αρχικά, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο φορέας για την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση των μελών του. Επεσήμανε τη εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία και την αδυναμία του επιχειρηματικού κόσμου αφενός μεν να χρηματοδοτηθεί, αφετέρου δε να ανταπεξέλθει στις δανειακές του υποχρεώσεις, αφού τα δάνεια που τον βαρύνουν έχουν συναφθεί στο παρελθόν με εντελώς διαφορετικούς οικονομικούς όρους. Ωστόσο, ο κ. Σκιαδαρέσης τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια αντιδράσεων και προστασίας, αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη συνεργασία με τους σωστούς επαγγελματίες – συμβούλους, ώστε να μπορέσει ο επιχειρηματικός κόσμος να θωρακίσει την περιουσία του απέναντι στις τράπεζες και να μπορέσει απερίσπαστος να εργαστεί για την ανάπτυξη των καταστημάτων του.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον εισηγητή της εκδήλωσης, κο Χρήστο Γαλλιάκη, Οικονομολόγο – Διαπραγματευτή Δανειακών Συμβάσεων, διαπιστευμένο από τη Τράπεζα της Ελλάδας, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του φορέα για τα παρακάτω θέματα:
1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση Δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού
3. Κόκκινα Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια
7. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων
Μάλιστα για την καλύτερη κατανόηση των επιμέρους θεμάτων ο κ. Γαλλιάκης χρησιμοποίησε ζωντανά παραδείγματα, ενώ απαντούσε αναλυτικά στις διευκρινιστικές ερωτήσεις των παρευρισκομένων παρουσιάζοντας τους βιώσιμες λύσεις για τα τραπεζικά τους προϊόντα και τις οφειλές τους.
Επίσης, ο κ. Γαλλιάκης αναφέρθηκε στο νομικό καθεστώς που ισχύει σήμερα, δηλαδή τη νομοθετική θέσπιση του πλαισίου (Ν.3601/2007 όπως τροποποιήθηκε από τους Ν.3693/2008, Ν.3746/2009, Ν.3862/2010, Ν.4002/2011) από την ενσωμάτωση της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας, συμβατής με τις αρχές της Βασιλείας ΙΙ, που διέπει την άσκηση της προληπτικής εποπτείας των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων από τις εποπτικές αρχές της Τράπεζας της Ελλάδος με σκοπό την διασφάλιση της σταθερότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ διευκρίνισε πως ο ίδιος, οι συνεργάτες του και η εταιρεία VP Negotiations εξειδικεύονται στην ρύθμιση τραπεζικών δανείων και οφειλών για ιδιώτες και επιχειρήσεις, με βιώσιμες λύσεις προσφέροντας χρόνο, ασφάλεια και απεγκλωβισμό από τις τραπεζικές πιέσεις και τα οικονομικά αδιέξοδα.
Τέλος ανακοινώθηκε πως δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, μέσω on-line αιτήσεων στην ιστοσελίδα http://www.vpnegotiations.com να λάβουν απαντήσεις σχετικά με τη ρύθμιση των τραπεζικών τους δανείων.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *