Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας καλεί σε απεργία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δε θα τους αφήσουμε να τσακίζουν τα δικαιώματα μας για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων
12 Νοέμβρη απεργούμε!
Όλοι στον Αη-Μηνά στις 9:30 π.μ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Απευθυνόμαστε σε σένα που βλέπεις με αγανάκτηση καθημερινά η ζωή μας να χειροτερεύει. Σε σένα που «σε έχει πάρει από κάτω», που λες «τίποτα δε γίνεται» «είναι όλα αποφασισμένα, ότι κι αν κάνουμε». Που σκέφτεσαι το μεροκάματο που θα χάσεις.
Σε καλούμε να μη συμβιβαστείς με τη ζωή που μας ετοιμάζουν
Να σκεφτείς τι πρέπει να γίνει συνολικά και τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας για να σταματήσει η ζωή μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Η συγκυβέρνηση προχωρεί στην ολοκληρωτική διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, με δραστικές μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις «μέχρι θανάτου» στα όρια ηλικίας, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και ειδικές εισφορές για το ασφαλιστικό, ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων με εξαΰλωση των αποθεματικών τους.
Στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή η μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών και της ευθύνης για την ασφάλιση στις ατομικές πλάτες του κάθε ασφαλισμένου. Με αυτό τον τρόπο, κράτος και μεγαλοεργοδοσία δεν φέρουν ευθύνη για την ασφαλιστική κάλυψη του εργαζόμενου, ο οποίος πρέπει με τις δικές του εισφορές να εξασφαλίσει την σύνταξη του.
Ταυτόχρονα, κατέθεσαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 που μειώνει ακόμη περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση για την υγεία και μας φορτώνει νέους φόρους 2,5 δις. Χαρακτηριστικό είναι ότι προβλέπονται πρόσθετα έσοδα (22 εκατ.) από την επαναφορά του 5ευρου ή την εφαρμογή ισοδύναμου μέτρου. Αυτή είναι η κοροϊδία του «παράλληλου προγράμματος» που διαφήμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.
Ακολουθούν και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα:
 η νέα μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου, με αποδέσμευση του βαθμολογίου από το μισθολόγιο, με έναρξη εφαρμογής από 1η Γενάρη 2016. Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στο μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών.
 νέο πλαίσιο για την αξιολόγηση των εργαζομένων στο δημόσιο και η σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση, δηλαδή νέες μειώσεις.
 σύστημα μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο με υποχρεωτικές μετακινήσεις.
Και ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει τέλος!.
Κερδισμένοι και χαμένοι από την κυβερνητική πολιτική
Xαμένοι είμαστε εμείς. Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που εξασφαλίζουν φθηνότερους εργαζόμενους, απαλλάσσονται από εργοδοτικές εισφορές, τους χαρίζουν χρέη και πρόστιμα, κερδίζουν νέες φοροαπαλλαγές ενώ τα κονδύλια που εξοικονομούνται από τις περικοπές στη χρηματοδότηση της υγείας και της πρόνοιας μετατρέπονται σε νέες επιδοτήσεις για αυτούς.
Αυτή είναι η ουσία της κυβερνητικής επίθεσης. Γι’ αυτό παίρνουν παρόμοια μέτρα, συντονισμένα, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είτε έχουν μεγάλο χρέος είτε όχι. Είτε έχουν Μνημόνιο είτε όχι. Είτε είναι στο Ευρώ είτε έχουν διατηρήσει το εθνικό νόμισμα.
Ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής
Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, οι περικοπές στους μισθούς μας, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων, οι αυξανόμενες πληρωμές των ασθενών είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος», γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα οργανικά κενά στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 26.000 ενώ οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης για 4.500 προσλήψεις, που για φέτος δεν θα γίνει ούτε μία ,αλλά ακόμα και αν πραγματοποιηθούν κάποιες τον επόμενο χρόνο, δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν φέτος. Δηλαδή, οι ελλείψεις προσωπικού θα μεγαλώσουν και οι συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων θα συνεχισθούν.
Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.
Τα κυβερνητικά σχέδια για πλήρη εφαρμογή της κοστολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών, των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων και των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων (DRG) οδηγούν στην λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας. Όσα νοσοκομεία δεν προσαρμοσθούν στην λειτουργία ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες (με ασθενείς – πελάτες και όσο το δυνατό φθηνότερους και λιγότερους εργαζόμενους) θα κινδυνεύουν με κλείσιμο.
Σου λέμε ξεκάθαρα ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας είναι ο αγώνας! Γι’ αυτό η απεργία στις 12 Νοέμβρη πρέπει να έχει μαζική συμμετοχή.
Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει. Να συμβάλλει στην ισχυροποίηση του κινήματος, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ
 Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
 Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς.
 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
 Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες και υγειονομικό υλικό.
 Αποκλειστικά δημόσια, καθολική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες. Επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
 Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
 Καμιά συγχώνευση- κατάργηση μονάδων, κλινικών, Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων
 Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στις 9:00 π.μ.

ΤΟ Δ.Σ.
ΛΕΥΚΑΔΑ 6/11/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *