Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους φορείς σε συζήτηση και τους εργαζόμενους σε απεργία

εργ. κεντ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για την καλύτερη αποτελεσματικότητα των αγώνων απαιτείται κίνημα ταξικό και μαζικό, με συνέπεια, σταθερότητα και καλή οργάνωση, έτσι ώστε να υποστεί ρωγμές η αντιλαϊκή πολιτική, να τσαλακωθεί η εικόνα της παντοδυναμίας της. Να δράσουμε μαζί με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων
Σ’ αυτή την κατεύθυνση Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καλεί όλους τους μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς το Σάββατο 7 Νοέμβρη στις 6μμ στην αίθουσα του Κέντρου για να συζητήσουμε την καλύτερη οργάνωση της απεργίας της Πέμπτης 12/11/2015 καθώς και την κλιμάκωση των αγώνων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 Νοέμβρη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

———————————————————————————————————————————

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Καμιά αναμονή, ξεσηκωμός τώρα να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης!

Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη απεργούμε γιατί αυτή η βάρβαρη ταξική πολιτική, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, πρέπει να βρει απέναντί της ισχυρά εμπόδια, να πάρει μαζική απάντηση.
Στα μέτρα που προτείνονται, που δεν θα είναι και τα τελευταία, προβλέπονται κατακόρυφες, δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές, αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών.
Απεργούμε για να φτάσει το μήνυμα σε συγκυβέρνηση, κεφάλαιο και τρόικα ότι, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο λαός στις τελευταίες εκλογές, δεν είναι διατεθειμένος να βάλει μόνος του το κεφάλι στην γκιλοτίνα που του στήνουν, να φωνάξει «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Οτι τα μέτρα που φέρνουν στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας, δεν έχουν τη σιωπηρή αποδοχή του λαού, πολύ περισσότερο την ενεργητική του στήριξη.
Απεργούμε για να σηκώσει κεφάλι ο λαός. Για να σπάσει το κλίμα της απογοήτευσης και της μοιρολατρίας, του «δε γίνεται τίποτα». Για να χτυπηθεί ο φόβος που κυριαρχεί στους τόπους δουλειάς και κρατά καθηλωμένες δυνάμεις που αγανακτούν και έχουν αγωνιστικές διαθέσεις.
Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε για να πάρουν απάντηση οι μεγαλοεργοδότες, για τους οποίους φτιάχνονται τα νομοσχέδια και που γι’ αυτούς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.
Απεργούμε στις 12 Νοέμβρη για να μην περάσει το δηλητήριο της ταξικής συναίνεσης και συνεργασίας που σπέρνουν στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους κυβέρνηση, εργοδοσία, παλιός και νέος εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Για να σταματήσει πριν καν ξεκινήσει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΕΕ και της εργοδοσίας να στήσουν σκηνικό «κοινωνικού διαλόγου» για τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασίσει στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά.
Τα μέτρα μας αφορούν όλους, συνταξιούχους και εργαζόμενους που έχουν πληρώσει πολλαπλάσια τα χρόνια της δουλειάς και ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. Αφορούν τη νέα γενιά που δεν θα καταφέρει να πάρει ποτέ σύνταξη με την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να καλπάζουν, που δεν θα έχει γιατρό ή νοσοκομείο, φάρμακα αν αρρωστήσει.
Απεργούμε στις 12 Νοέμβρη για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις κλιμάκωσης από την επόμενη κιόλας μέρα. Οι εργαζόμενοι, ο λαός δε θα απαλλαγούν από την πολιτική που τους εξοντώνει με μία μόνο κινητοποίηση, με μία μόνο απεργία, όσο μαζική και πετυχημένη κι αν είναι.
Χρειάζεται κίνημα ταξικό, μαζικό, με συνέπεια, σταθερότητα και καλή οργάνωση, για να υποστεί ρωγμές η αντιλαϊκή πολιτική, να τσαλακωθεί η εικόνα της παντοδυναμίας της.
Χρειάζονται συνδικάτα μαζικά, οργανωτές της πάλης σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, μακριά από την επιρροή του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να ανασάνει το κίνημα, να αναζωογονηθεί, να ανασυνταχθεί. Εκεί πρέπει να στραφούν όλες οι δυνάμεις και προς τα κει μπορεί να συμβάλει η επιτυχία της απεργίας.
Απεργούμε, τέλος, επειδή μαζί με το «φτάνει πια» θέλουμε να φωνάξουμε και ότι «η πολιτική σας δεν είναι μονόδρομος». Οτι δεν είναι μονόδρομος οι συντάξεις και οι μισθοί πείνας, η φοροληστεία της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, το διαρκές κουτσούρεμα των δικαιωμάτων, η ανεργία για τους νέους, η φτώχεια που μεγαλώνει, τα νηστικά παιδιά στα σχολεία.

Την ΠΕΜΠΤΗ 12 του ΝΟΕΜΒΡΗ
Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο εργοστάσιο,
στο σχολειό, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι!
Κανένας άνεργος μόνος του! Όλοι μια γροθιά!
Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία.
Νεκρώνουμε τα πάντα!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9.30 πμ ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *