Η Λαϊκή Ενότητα: Ανάγκη απαγόρευσης πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας

Λαϊκή Ενότητα
ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Α΄ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
“ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ” ΓΙΑ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Γραμματεία της ΛΑΕ, εξέτασε μεταξύ άλλων το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των «κόκκινων δανείων» και το άνοιγμα των πλειστηριασμών κατοικιών.
Η Γραμματεία κατάληξε συνοπτικά στα εξής συμπεράσματα.
1. Η κατεύθυνση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποτελεί νέο μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σκάνδαλο υπέρ των τραπεζιτών. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την στήριξη της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωσης Κεντρώων, προβλέπεται να δοθούν από το δημόσιο γύρω στα 10 δις για τη «σωτηρία» των τραπεζών με ταυτόχρονη παράδοση του ελέγχου σε ιδιώτες, έλληνες και ξένους επενδυτές. Ταυτόχρονα το ΤΧΣ περνάει στον έλεγχο των «θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΕΜΣ).
2. Με την ουσιαστική παράδοση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στον έλεγχο των δανειστών, ανοίγει ο δρόμος της δήμευσης των λαϊκών κατοικιών, υποθηκευμένων ακινήτων και υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, καθώς και υποθηκευμένης αγροτικής γης.
3. Η «Λαϊκή Ενότητα» τάσσεται κατά των επιλογών της κυβέρνησης. Είναι υπέρ της εθνικοποίησης-κοινωνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος, της απαγόρευσης των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, τη διαγραφή δανείων λαϊκών οικογενειών χαμηλού εισοδήματος, καθώς και εφαρμογής γενναίας «Σεισάχθειας» σε δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με όρους επανεκκίνησης της οικονομίας και προώθησης της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
4. Η «Λαϊκή Ενότητα» στηρίζει τις κινηματικές δράσεις φορέων κατά των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, καθώς και κάθε μορφής «αρπαγής» περιουσιών από ξένους και εγχώριους τοκογλύφων.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
3/11/15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *