Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ απ΄το Εργατικό Κέντρο

εργ. κεντ.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/11, ΣΤΙΣ 11 π.μ.

«Καμιά αναμονή, ξεσηκωμός τώρα να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην εφαρμογή όσων προβλέπει το 3ο μνημόνιο. Επιτίθεται σαρώνοντας σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο απ’ την κοινωνική ασφάλιση. Έρχεται να νομιμοποιήσει ειλημμένες αποφάσεις της ΕΕ που εξυπηρετούν τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων. Θέλουν ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, ντόπιου και ευρωπαϊκού, που θα ενισχύει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του, με απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από οποιαδήποτε υποχρέωση προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στα μέτρα που προτείνονται, που δεν θα είναι και τα τελευταία, προβλέπονται κατακόρυφες, δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές, αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Ενώ θα προβλέπονται προκαθορισμένες εισφορές σε ατομικούς λογαριασμούς για τον κάθε εργαζόμενο, θα είναι αβέβαιο το τελικό ποσό της σύνταξης.
Με τις ενοποιήσεις των Ταμείων έρχεται νέα ισοπέδωση προς τα κάτω των συντάξεων και των παροχών ενώ βρίσκονται στον αέρα οι επικουρικές και τα εφάπαξ, με αποτέλεσμα να στρώνεται το έδαφος να δραστηριοποιηθούν ακόμα περισσότερο τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που βλέπουν ένα ακόμα πεδίο μεγάλης κερδοφορίας να ανοίγεται μπροστά τους. Τα μέτρα μας αφορούν όλους, συνταξιούχους και εργαζόμενους που έχουν πληρώσει πολλαπλάσια τα χρόνια της δουλειάς και ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. Αφορούν τη νέα γενιά που δεν θα καταφέρει να πάρει ποτέ σύνταξη με την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να καλπάζουν, που δεν θα έχει γιατρό ή νοσοκομείο, φάρμακα αν αρρωστήσει.
Τα συγκεκριμένα μέτρα χτυπούν κατακτήσεις αιματηρών αγώνων που αναπτύχθηκαν απ’ το ταξικό εργατικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι η ώρα η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Να δοκιμάσουμε τη μεγάλη μας δύναμη, τον οργανωμένο αγώνα σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα μονοπώλια και την ένωσή τους την ΕΕ.
Υπερασπίζουμε επιθετικά με αγώνες παντού, ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις, τις παροχές Υγείας. Αγωνιζόμαστε για ανάκτηση των απωλειών, για διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
Προετοιμαζόμαστε για την απεργία στις 12 Νοέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 9:30μ.μ. στον Άη Μηνά. Διεκδικούμε:
• Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
• Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας, χηρείας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
• Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
• Κατάργηση της απαράδεκτης μείωσης της κατώτερης σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 392 ευρώ. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.
• Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
• Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
• Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
• Επιστροφή των ταμειακά διαθέσιμων, με τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ.
• Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής “τζόγο”.
• Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
• Να σταματήσει η καθυστέρηση έκδοσης και απονομής των συντάξεων. Να υπάρχει άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η τελική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *