Ο Σύλλογος του Γ.Ν.Λ. για την δίκη των συνδικαλιστών του Γ.Ν. Σάμου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συνδικαλιστές του νοσοκομείου Σάμου που σέρνονται σε δίκη στις 15 Οκτώβρη επειδή απέτρεψαν το 2013 την φασιστική αιμοδοσία του ναζιστικού μορφώματος Χρυσής Αυγής «μόνο για έλληνες».
Σχεδόν δύο χρόνια μετά δικάζονται η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ και ο τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων γιατρών του Νοσοκομείου Σάμου.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα των συναδέλφων και καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του νομού μας να πράξουν αντίστοιχα.
Οι απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και νοσταλγοί της «άριας φυλής» επιδίωξαν με αυτό τον τρόπο να δηλητηριάσουν τη σκέψη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του νησιού. Η αιμοδοσία είναι μια πανανθρώπινη πράξη ζωής σε όποιον και όποια την έχει ανάγκη ανεξάρτητα από έθνος, φυλή, θρησκεία, γλώσσα ή άλλες διακρίσεις.
Ο φασισμός-ναζισμός είναι η «πολεμική πολιτική έκφραση» του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που σε περιόδους βαθιάς κρίσης όπως η σημερινή, ανασύρεται από τα υπονόμους της ιστορίας και χρησιμοποιείται από την άρχουσα τάξη, για να τη βγάλει από τα αδιέξοδα όταν χρειαστεί, «τσακίζοντας» το λαό.
Οι κυβερνήσεις παλιές και νέες με τη στάση και ανοχή τους τροφοδοτούν με τα απαραίτητα καύσιμα τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Μόνο ο οργανωμένος λαός σε κατεύθυνση αμφισβήτησης του συστήματος που τη γεννά, μπορεί να ορθώσει ένα αξεπέραστο τείχος απέναντι της, «συντρίβοντας» και στέλνοντας την στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Καλούμε τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες και κάθε δημοκρατικό-προοδευτικό άνθρωπο να απομονώσει τη φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής για όποιον την έχει ανάγκη και πρέπει να γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΤΟ Δ.Σ.
ΛΕΥΚΑΔΑ 8/10/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *