Πρόγραμμα στειρώσεων και οδηγίες πρώτων βοηθειών σε ζωάκια

ζωα 1

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ LAWS

Στειρώσεις στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας

Το σωματείο μας ετοιμάζεται πυρετωδώς από καιρό και για αυτό το τριήμερο στειρώσεων. Η προετοιμασία είναι το 80% της όλης προσπάθειας, αυτό πλέον το έχουμε μάθει πολύ καλά. Για να δουλέψουν οι κτηνίατροι και οι βοηθοί όσο το δυνατόν καλύτερα, τα πάντα πρέπει να είναι άψογα οργανωμένα.

Το χειρουργείο και οι χώροι αποθεραπείας, έτοιμοι να δεχτούν τα ζώα. Οι προμήθειες εμβολίων, microchip, ιατροφαρμακευτικού υλικού, αναλώ…σιμων (ειδών καθαρισμού κλπ) έχουν γίνει ήδη, ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, και όλα είναι στην θέση τους.
Τα καλάθια και οι παγίδες έτοιμα να χρησιμοποιηθούν. Οι εθελοντές έχουν αναλάβει ο καθένας τον ρόλο του (πιάσιμο και μεταφορά ζώων, βάρδιες για την αποθεραπεία, καθημερινό καθάρισμα, τήρηση αρχείου, ανεφοδιασμός, βοηθοί του κτηνίατρου κλπ). Η διαμονή, μεταφορά, των κτηνιάτρων εξασφαλισμένη. Το τελικό πρόγραμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο 2 μέρες πριν αρχίσουν τα χειρουργεία.
Γι’ αυτόν τον λόγο, όσοι θέλουν να φέρουν ζώα, πρέπει να μας ειδοποιήσουν το αργότερο μέχρι τις 15/10.
Όσοι φέρουν γάτες πρέπει να ξέρουν ότι :
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!
Αν δεν διαθέτετε, ζητήστε να σας δανείσουμε.
Άλλες πληροφορίες που θα σας ζητήσουμε :
– αν το ζώο είναι αρσενικό ή θηλυκό και
– αν θα παραμείνει στον χώρο μας για την αποθεραπεία του
Μπορείτε να μας βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια, όπως εσείς διαλέξετε.
Χρειαζόμαστε :
– Παλιές ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!
– Άχρηστα για εσάς, σεντόνια και πετσέτες.
– Καλάθια μεταφοράς γατιών (θα αναγράφετε επάνω, όνομα και τηλέφωνό σας)
– Τροφή για τα ζώα που θα μείνουν για αποθεραπεία
Σημείο παράδοσης των παραπάνω: PET SHOP «ΦΑΡΜΑ», απέναντι από το ΤΑΟΛ.
Αν θέλετε να συμμετέχετε εθελοντικά, πράγμα που χρειαζόμαστε πολύ, παρακαλούμε να μας τηλεφωνήσετε το συντομότερο για να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα.
Τηλ επικοινωνίας : 6943212791 & 6974667258

—————————————————————————

Κι εδώ μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε έθετα ζωάκια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ LAWS

Τι να κάνετε όταν δεν βρίσκετε κτηνίατρο η εθελοντή μας
και θέλετε να σώσετε ένα ζωάκι

Για να γίνουμε πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί είπαμε να σας δώσουμε μερικές οδηγίες, ώστε με μηδέν έξοδα και πολύ λίγο κόπο, να αντιμετωπίσετε κάποια περιστατικά σε ώρες που δεν μπορείτε να βρείτε ούτε κτηνίατρο, ούτε κανέναν εθελοντή μας.
Έτσι λοιπόν, αν είσαστε από αυτούς τους «τυχερούς» που πέρασαν δίπλα από ένα κάδο σκουπιδιών και τον «άκουσαν» να νιαουρίζει ή να γρυλίζει και θέλετε να βοηθήσετε τα άτυχα πλασματάκια που βρήκατε πεταμένα στα σκουπίδια, μην περιοριστείτε σε ένα τηλεφώνημα στο σωματείο μας.
Βγάλτε τα από τον κάδο και στην συνέχεια πάρτε μία κούτα, όχι πολύ μεγάλη και σκεπάστε τον πάτο της με εφημερίδα (προαιρετικά).

ζωα 2
Βάλτε τουλάχιστον δύο μπουκάλια με καυτό νερό (ΚΑΥΤΟ! ΟΧΙ ΧΛΙΑΡΟ), σκεπάστε τα με μία πετσετούλα. Τοποθετείστε τα μωρά ανάμεσα στα μπουκάλια (πρέπει να είναι ψιλοστριμωγμένα) και ξανασκεπάστε τα έτσι ώστε η ζέστη να μην φεύγει.
Τα μωρά, κυρίως μετά το σοκ και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, θέλουν υπερβολική ζέστη. Αν παραζεσταθούν, ξέρουν να μπουσουλήσουν και να απομακρυνθούν από τα μπουκάλια. Γι’ αυτό αφήστε την πετσέτα που θα τα σκεπάσετε, χαλαρή.

ζωα 3
Το γάλα δεν είναι η ιδανική τροφή γι’ αυτά, αλλά δεν έχετε και πολλές επιλογές. Μέχρι να προμηθευτείτε το ειδικό γάλα για γατάκια ή κουτάβια, θα μπορούσατε να τους δώσετε κεκορεσμένο ζαχαρόνερο, ή γάλα εβαπορέ, ελαφρά αραιωμένο και χλιαρό.
Αν δεν έχετε ούτε μπιμπερό, ούτε κάποια σύριγγα, βουτήξτε μία γάζα ή ένα κομμάτι ύφασμα στο γάλα/ζαχαρόνερο και αφήστε τα μωρά να το «θηλάσουν». Αν δεν δείξουν κανένα ενδιαφέρον για φαγητό, μην τα πιέσετε, δυστυχώς δεν μπορείτε να αναστρέψετε την κακή κατάστασή τους (στις φωτογραφίες βλέπετε μωρά που βρήκαμε στα σκουπίδια, σκεπασμένα όπως πρέπει, μετά από ένα καλό γευματάκι και καθάρισμα)
Αν βρείτε χτυπημένο ζώο, μέχρι να βρείτε διαθέσιμο κτηνίατρο, αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε, τοποθετείστε το ζώο σε κουτί (αν είναι μικρόσωμο), ή απλά σε ένα μέρος από όπου δεν θα μπορεί να συρθεί και να φύγει. Τα πληγωμένα ζώα έχουν την τάση να θέλουν να κρυφτούν. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΖΕΣΤΟ, ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ Η ΕΝΑ ΠΑΝΙ.
Από το χτύπημα, σίγουρα έχει υποστεί σοκ και θα έχει υποθερμία, η οποία αν δεν αναστραφεί, θα αποβεί μοιραία και το ζώο θα πεθάνει. Μην ανησυχήσετε αν δεν έχει όρεξη. Αν μπορείτε, δώστε του ζαχαρόνερο. Αφήστε δίπλα του ένα μπολ με νερό. Προσοχή στον τρόπο προσέγγισης του πληγωμένου ζώου, καθώς, μπορεί να εκδηλώσει επιθετικότητα. Το συντομότερο πρέπει να προσκομιστεί στον κτηνίατρο.

Καλή επιτυχία….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *