Η Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. για τους πρόσφυγες

ΠΑΣΕΒΕ

H κατάσταση για χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζει να είναι τραγική, τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά που καταφθάνουν. Η αλληλεγγύη των κατοίκων, όλου του λαού είναι σημαντική και αναγκαία.
Οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα μονοπώλια που τσακίζουν τις ζωές των αυτοαπασχολούμενων είναι αυτοί που δημιούργησαν και συντηρούν και το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα. Με όπλο μας την λαϊκή αλληλεγγύη μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες μιας και συνεχίζει να παραχωρεί λιμάνια, αεροδρόμια σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που σφαγιάζουν τους λαούς. Χιλιάδες ξεσπιτωμένοι μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, βλέπουν τα βάσανα τους να μην έχουν τελειωμό.
Η ΕΕ και ΗΠΑ που αρχικά εξόπλισαν διάφορες δολοφονικές οργανώσεις , όπως ο ISIS, και δημιούργησαν κύματα προσφυγιάς, έρχονται σήμερα, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων των χωρών τους, να παίζουν με τις τύχες αυτών των ανθρώπων, να ανοιγοκλείνουν τα σύνορα τους, να ανταγωνίζονται για το μοίρασμα της λείας.
Η συνεδρίαση της συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα, με συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, δεν θα συζητήσει την άμεση παύση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων παρά κάποια μέτρα, ασπιρίνη, στο τεράστιο πρόβλημα που αυτές δημιουργούν
Για τους ηγέτες της ΕΕ οι μετανάστες και πρόσφυγες αποτελούν μια τράπεζα φτηνού ευέλικτου υποταγμένου εργατικού δυναμικού και μόνο τέτοια μέτρα αποφασίζουν.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε αγώνα για:

• Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
• Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια.
• Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή-ταυτοποίηση, στέγαση-σίτιση-περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
• Άμεση χρηματοδότηση από ΟΗΕ και ΕΕ.
• Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν.
• Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες με πρόσχημα δήθεν το χτύπημα των διακινητών. Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα που μόνο περιπλέκουν και οξύνουν το πρόβλημα, παρά οδηγούν στην επίλυση του.
• Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις των ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ σε τρίτες χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *