Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην περιοχή της Λευκάδας

πυρκαγια

Λευκάδα, 07/09/2015

Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λευκάδας για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στην περιοχή ευθύνης μας (07/09/2015)

Από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας ανακοινώνεται το παρακάτω απόσπασμα πρόγνωσης καιρού και του Η.Χ.Π.Κ.Π., σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το Νομό μας είναι ΥΨΗΛΟΣ (κατηγορία κινδύνου 3):

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ :
ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.
ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ, ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ :
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, με βάση τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόγνωσης Κινδύνου Πυρκαγιάς (Η.Χ.Π.Κ.Π.) της Γ.Γ.Π.Π., για τη Δευτέρα 07-09-2015 και για την περιοχή ευθύνης μας, Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΥΨΗΛΟΣ (Κατηγορία Κινδύνου 3)

Παράλληλα, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λευκάδας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ετοιμότητας ΟΛΩΝ μας για την αντιμετώπιση των Πυρκαγιών πρέπει να αποτελεί πρώτιστο καθήκον μας.

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *