Η άθληση στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις

κλειστο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
26453 60504-26453500
τηλ.: 2645360524
2645360504
fax: 26453 60510
www.lefkada.gov.gr                            Λευκάδα, 12 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κανόνες για την υπεύθυνη άθληση στις δημοτικές εγκαταστάσεις

Ενημερώνουμε το σύνολο των πολιτών από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 η είσοδος για προπόνηση ή άθληση κάθε μορφής, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης καλής υγείας και δυνατότητας άθλησης. Μετά από σχετική αίτηση και την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης θα εκδίδεται η αθλητική ταυτότητα του χρήστη των εγκαταστάσεων, με ισχύ σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Λευκάδα, για μία αγωνιστική περίοδο για τις ομάδες και για ένα έτος για τους ελεύθερα ασκούμενους. Με τη λήξη ισχύος θα επιστρέφεται στο Δήμο και θα εκδίδεται νέα ταυτότητα.
Αναλυτικότερα, τα αθλητικά σωματεία υποβάλλουν αντίγραφο της κατάστασης υγείας του συνόλου των αθλητών τους και όσων νέων αθλητών εντάσσονται στην πορεία. Οι βεβαιώσεις και οι καταστάσεις θα υπογράφονται από τον υπεύθυνο του Δ.Σ. της ομάδας και φυσικά τον ιατρό. Οι ιατρικές βεβαιώσεις αφορούν τους αθλητές όλων των σωματείων και όλων των ηλικιών.
Οι ελεύθερα αθλούμενοι προσκομίζουν οι ίδιοι την ιατρική βεβαίωση και αιτούνται την έκδοση της αθλητικής ταυτότητας.
Για τους ανηλίκους ευθύνη για προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης και την έκδοση αθλητικής ταυτότητας φέρουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, καθώς και οι σύλλογοί τους αν οι ανήλικοι αθλούμενοι είναι ενταγμένοι σε κάποιον.
Τα σχετικά έγγραφα θα διατίθενται από το Δήμο (γραμματεία Νομικού Προσώπου) και στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου υπάρχει προσωπικό (Κλειστό Γυμναστήριο και Στάδιο «Πλάτωνας Γρηγόρης»). Η διάθεση τους αρχίζει από τη Δευτέρα 24-08-2015.
Η ιατρική βεβαίωση είναι έγκυρη όταν προέρχεται από ιδιώτη ή δημόσιο ιατρό, παθολόγο ή καρδιολόγο και παιδίατρο για παιδιά κάτω των 14 ετών.
Σε περίπτωση μη προσκόμισης των ανωτέρω, τυχόν είσοδος αθλουμένου χωρίς την ιατρική βεβαίωση θα είναι με ευθύνη του ιδίου ή της ομάδας του, ενώ θα εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και τελικά η οριστική απαγόρευση εισόδου.

Ο αθλητισμός είναι ευχαρίστηση και απόλαυση, είναι ζωή. Για αυτό ακριβώς το λόγο κρίνεται απαραίτητη η πιστή τήρηση των κανόνων του Δήμου.
Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο οι ομάδες, όσο οι γονείς και οι αθλούμενοι θα ανταποκριθούν σε μια πράξη ευθύνης πρωτίστως προς τον ίδιο τους τον εαυτό.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *