Ενημέρωση από τον Δήμο για τις ελλείψεις στην ύδρευση

βρυση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
www.lefkada.gov.gr
τηλ. 2645360500                                                                                                               Λευκάδα, 14 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση για την παρατηρούμενη έλλειψη νερού

Στην υπ’ αριθμ. 13/2015 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, την Δευτέρα 13.07, ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Σέρβος, ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που πραγματοποιεί ο Δήμος και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λευκάδας προκειμένου να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παρατηρούμενης έλλειψης νερού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των συνεχών μετρήσεων και συγκρίσεων –που επανεπιβεβαιώθηκαν από μέτρηση την ίδια μέρα του Δ.Σ.- το μέχρι στιγμής δεδομένο είναι ότι η ποσότητα νερού που εισέρχεται στη Λευκάδα κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Προκύπτει δε ότι το όποιο πρόβλημα δεν οφείλεται σε βλάβες, οι οποίες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, έχουν επιδιορθωθεί, ενώ όποτε εμφανίζεται νέα αντιμετωπίζεται σε άμεσο χρόνο.

Όπως, επίσης, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, για την ορθολογική διαχείριση των ποσοτήτων νερού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, στο Δημαρχείο Πρέβεζας, κοινή συνεδρίαση των Συνδέσμων Ύδρευσης Λευκάδας και Πρέβεζας- Φιλιππιάδας και της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, καθώς από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου υδροδοτούνται συμπληρωματικά η Πρέβεζα και η Άρτα. Στη σύσκεψη, η οποία επισφράγισε την καλή και αποτελεσματική συνεργασία των φορέων, αποφασίστηκε ο έλεγχος των κεντρικών δικτύων, των εξαεριστικών σωμάτων και των αντλιοστασίων προκειμένου να εντοπισθούν πιθανά σημεία διαρροών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Δήμος ελέγχει τις παροχές και έχει αρχίσει την επιβολή προστίμων σε παράνομες υδροληψίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *