Ο Συλλόγος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας για την απεργία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν φέρνοντας 3⁰ μνημόνιο με «αριστερό πρόσημο». Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.
Φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο, περαιτέρω περικοπές δαπανών στην υγεία, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα αξιολόγηση συνδεμένη με μετακινήσεις προσωπικού, αυξάνουν υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια , ενώ στον αέρα θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Φέρνουν απαγόρευση πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων!!!
Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!
Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε, να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων – εφοπλιστών -μεγαλοεργοδοτών.
Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωσή μας μπορούμε να στηριζόμαστε! Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού! Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο Θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην “κοινωνική δικαιοσύνη”. Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Να ακυρώσουμε την εφαρμογή τους στους τόπους δουλειάς! Μας θέλουν μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης!
Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!
Δεν κάνουμε πίσω!
Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες. Με λαϊκή – κοινωνική συμμαχία όλων όσων πλήττονται από την δράση και την πολιτική της Ε.Ε και των επιχειρηματικών ομίλων, πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.
Δουλειά, ψωμί και ανθρώπινη ζωή για το λαό και όχι μνημόνια διαρκείας!
Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός! Να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής!
Ούτε ώρα χαμένη! Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού!
Να αποβάλουμε το φόβο της σύγκρουσης με την Ε.Ε, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος και τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που το δημιούργησε. Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.
Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα, για τις ζωές μας, για τις νέες γενιές και τα παιδιά μας.
ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10°° ΤΟ ΠΡΩΙ
ΤΟ Δ.Σ
ΛΕΥΚΑΔΑ 15/7/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *