Η “Επιτροπή Αγώνα κατά του μνημονίου, του χρέους και της Ε.Ε” ζητά:

οχι

Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού κατηγορηματικά απορρίπτει την «πάση θυσία διαπραγμάτευση και συμφωνία εντός του ευρώ». Ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει την αντίθεσή του για τη συνέχιση των μνημονίων και της λιτότητας, για την αποκατάσταση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, για την αξιοπρέπεια του και όλα αυτά γνωρίζει καλά ότι δεν μπορούν να γίνουν με συνομιλίες εντός της ευρωζώνης και με την έγκριση των «θεσμών».

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες με τους δανειστές, σε συμφωνία και σε συμπαράταξη με εκείνες τις δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ και τις οποίες ο ελληνικός λαός έχει θέσει στο περιθώριο. Όπως όλα δείχνουν οδηγείται στην υπογραφή νέου μνημονίου, σε μια τριετή συμφωνία για τη χρηματοδότηση της εξυπηρέτησης του εξωτερικού δημόσιου χρέους με την επιβολή πρωτοφανών επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τη θέληση του λαού και να μην προχωρήσει στο πιο επώδυνο μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί από το 2010.

Οφείλει να σταματήσει τις συνομιλίες και να πάρει αμέσως ορισμένα κατεπείγοντα μέτρα:

Να κρατικοποιήσει αμέσως τις 4 συστημικές τράπεζες και κατ’ αυτόν τον τρόπο να ελέγξει το σημαντικότερο οικονομικό μηχανισμό, προκειμένου να προστατευθούν οι καταθέσεις του λαού και να αποφύγει τους εκβιασμούς.

Να μην πληρώσει τις δόσεις των εξωτερικών χρεών της χώρας στην προοπτική της συνολικής διαγραφής του δημόσιου χρέους.

Να καταργήσει τα μνημόνια και όλους τους μνημονιακούς νόμους και κάθε αντιλαϊκή νομοθετική διάταξη και απόφαση αυτής της περιόδου.

Να απορρίψει όλα τα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα που η πρόταση της περιλαμβάνει. Καμία επιβολή νέων φόρων στο λαό, καμία μείωση των συντάξεων, καμιά αντεργατική παρέμβαση στα εργασιακά θέματα. Αντίθετα άμεσα να λάβει μέτρα υπέρ των εργαζομένων και των φτωχότερων τάξεων.

Να επιβάλει, καταρχήν, δημόσιο έλεγχο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ραδιοτηλεοπτικά μέσα που θα λειτουργούν με δημοκρατικό έλεγχο και θα είναι στην υπηρεσία του λαού

Ο αγώνας του λαού για την κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, για την απαλλαγή από δυσβάσταχτο χρέος, για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και την ιμπεριαλιστική κηδεμονία, στην προοπτική να ανοίξει ο δρόμος για βαθιές αλλαγές υπέρ του λαού πρέπει να δυναμώσει. Οι εργαζόμενοι στην πιο πλατιά έκτασή τους, δυναμώνοντας την ταξική ενότητα και την αγωνιστικότητά τους πρέπει να ακυρώσουν αυτά τα σχέδια και να επιβάλουν μια νέα πορεία για τη χώρα και το λαό. Τώρα είναι η ώρα της κρίσης για όλους. Εδώ μισόλογα, επαμφοτερίζουσες συμπεριφορές και συμβιβασμοί δεν χωρούν.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *