Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Μαζί για τη Λευκάδα μας”

2

Δελτίο τύπου της Δημοτικής παράταξης
«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ»
που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο 2-6-2015
———————————

Η Δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ» με συναίσθηση ευθύνης καταθέτει για ψήφιση στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ψήφισμα με το εξής περιεχόμενο:
1. Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων οφείλουν να υπηρετούν το θεσμικό τους ρόλο μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, προσηλωμένοι στην υπηρεσία των πολιτών της Λευκάδας.
2. Το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ της ερχόμενης Κυριακής δε πρέπει να πάρει τις διχαστικές διαστάσεις άλλων εποχών. Δεν έχουμε να κάνουμε με εχθρούς της Ελλάδας, αλλά εταίρους που έχουν τις πολιτικές τους και λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένους κανόνες. Το χρέος μας είναι, υπερβαίνοντας κομματικές τοποθετήσεις, να μην αποστερήσουμε τη χώρα μας από κάθε δυνατότητα βελτίωσης των κανόνων αυτών.
3. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε η διαφωνούμε με τη θεσμική λειτουργία της Ε.Ε και Ευρωζώνης, η πιθανή έξοδός μας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια είναι η χειρότερη εξέλιξη για την πατρίδα μας με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Η θέση της χώρας μας γεωπολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά είναι στην Ευρώπη, θέση που εξασφαλίζει το ασφαλέστερο πλαίσιο για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.
4. Η απάντηση στο Δημοψήφισμα της Κυριακής δεν είναι απάντηση σε ένα συγκεκριμένο και απλό ερώτημα. Το ΟΧΙ αφήνει ανοιχτή τη πιθανότητα εξόδου από την Ε.Ε. με όλες τις καταστροφικές συνέπειες, αντίθετα το ΝΑΙ δημιουργεί και ενισχύει τη δυνατότητα για μια καλύτερη συμφωνία της χώρας μας σαν ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης και να αγωνιστούμε για βελτίωση των κανόνων στην Ευρώπη, προτάσσοντας τη πολιτική από την οικονομική ένωση.

Βασίλης Αραβανής
Θανάσης Καββαδάς
Ευτύχης Ζουριδάκης
Φίλιππος Σκληρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *