Μείωση στα λιμενικά τέλη ζητά το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας

προκυμαία (Νυδρίου)
Γνωστοποιούμε ότι έπειτα από τις σχετικές διαμαρτυρίες που δέχθηκε από ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, Έλληνες και αλλοδαπούς, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας απευθύνθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας αιτούμενο την αναπροσαρμογή των λιμενικών τελών. Λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη οικονομική συγκυρία, όπως και τους ευρύτερους στόχους της τουριστικής πολιτικής ζητάμε τον εξορθολογισμό των λιμενικών τελών, τα οποία αυξήθηκαν υπέρογκα το περασμένο έτος με σχετική ΚΥΑ (αριθμ. 8122.1/29/16-7-2014).
Σε μια περίοδο που η χώρα και κατ’ επέκταση ο τουρισμός, η βαριά μας βιομηχανία, πλήττονται από τα αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα της περασμένης πενταετίας, η αύξηση με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ το μόνο που «καταφέρνει» είναι να βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση στον Νομό μας, έναν κατ΄εξοχήν τουριστικό προορισμό, με αποτέλεσμα την περαιτέρω, άμεση ή έμμεση, επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας.
Εξάλλου, στη σχετική παρέμβαση στο Υπουργείο καταστήσαμε γνωστά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην είσπραξη των τελών λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προς τούτο προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Λ.Τ. Λευκάδας
Κων. Βλάχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *