Ευχαριστήριο “Σκάρων” για την δανειστική Βιβλιοθήκη

Σκαροι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Την Κυριακή 07/06/2015’ στα γραφεία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Κοινοτικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Νικιάνας μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον πρόεδρό της κο Νίκα Σπύρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Λευκάδας ο Αντιδήμαρχος κος Φίλιππας Γεώργιος, η προϊσταμένη της Δημόσιας Δανειστικής Βιβλιοθήκης Λευκάδας κα Μαρία Ρούσσου, εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων «ΦΗΓΟΣ Αλεξάνδρου» και «Επαγγελματιών κ’ Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας» καθώς και πλήθος συγχωριανών μας και μη που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο πάτερ Σωτήριος Τσάρκος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και μετά από ορισμένες σύντομες αλλά ουσιαστικές ομιλίες το προεδρείο των «Σκάρων» μοίρασε αναμνηστικά διπλώματα – επαίνους στους εθελοντές της Βιβλιοθήκης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα ήθελε να ευχαριστήσει ξεχωριστά:

▪ όλα τα κορίτσια μας που εργάστηκαν σκληρά για μήνες για να καταγράψουν όλα τα βιβλία και να ομορφύνουν το χώρο,
▪ την Ιωάννα Λιβιτσάνου, πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Λευκάδας για την πολύτιμη συμβολή της,
▪ όλους αυτούς που μας εμπιστεύθηκαν τα βιβλία τους.

Συγκεκριμένα, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλο, την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας και τον π. Ιωαννίκιο, τον πρώην Δήμαρχο Λευκάδας κο Σκληρό Παναγιώτη, τους συγχωριανούς μας Καββαδά Βασιλική, Κολυβά Κατερίνα, Σούνδια Ηλέκτρα και Παπαδοπούλου Κατερίνα, Κολυβά Σπύρο και Δελιαράκη Λιάνα, το Εθνικό Ίδρυμα “Ο Βασιλεύς Παύλος” και φυσικά τον κο Σπύρο Νίκα για τις άμεσες ενέργειές του για την περάτωση της Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη μας απαριθμεί πλέον πάνω από 700 τίτλους βιβλίων σύγχρονης και κλασικής λογοτεχνίας μεγάλων συγγραφέων ελλήνων και ξένων, βιβλία επιστημονικού ενδιαφέροντος, βιβλία με πολιτιστικό και αθλητικό υλικό, βιβλίο λευκαδίτικα, ποιητικές συλλογές, παιδικά βιβλία, ξενόγλωσσα και φυσικά εγκυκλοπαίδειες.

Εμείς από την πλευρά μας ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή ώστε, μέσα από ένα δίκτυο εθελοντών, ο χώρος να μετατραπεί σε ένα στέκι βιβλιοφιλίας για μικρούς και μεγάλους.
Ενημερώνουμε ότι για αρχή η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο 18:00-19:00 και Κυριακή 19:00-20:00

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *