Απάντηση του Εργατικού Κέντρου στην Περιφέρεια για την Υγεία

Ε.Κ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΙΦΕΡΕΙΑΣ Ι.Ν.
Για την «Ημέρα Αγώνα για την Δημόσια Υγεία στα Ιόνια Νησιά».

Την Πέμπτη 28-5-2015 εκδόθηκε δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ι.Ν. που ορίζει την Πέμπτη 4/06/2015 ως «Ημέρα Αγώνα για την Δημόσια Υγεία στα Ιόνια Νησιά», σε εφαρμογή της απόφασης του Π.Σ.
Αποτελεί πρόκληση μετά από 7 μήνες που πάρθηκε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να αποφασίζουν τώρα ( μετά από ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης») να γίνει η κινητοποίηση για την Υγεία στις 4-6-2015.
Λέμε πρόκληση γιατί:
1. Δεν είχαν σκοπό να την κάνουν και για να βγάλουν την «υποχρέωση» την εξάγγειλαν σε 6 μέρες (όπου μέσα είναι οι αργίες του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος) , και την Τετάρτη υπάρχουν αρχαιρεσίες στα Σχολεία.
2. Μας λένε ότι
Α) «μπροστά από τα γραφεία των Π.Ε. θα οργανωθούν συγκεντρώσεις προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να κατατεθούν απόψεις φορέων και πολιτών και να διαμορφωθεί το πλαίσιο των αιτημάτων για λύση προς την 6η ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας».
Β) Σε κάθε Π.Ε. μπορεί να δημιουργηθεί μια οργανωτική επιτροπή της κινητοποίησης με την συμμετοχή του χωρικού αντιπεριφερειάρχη , μελών του Π.Σ και αντιπροσώπων φορέων και κινήσεων.
Γ) Η οργανωτική επιτροπή θα έχει την φροντίδα της πραγματοποίησης της εκδήλωσης καθώς και της παρουσίασης του τελικού ψηφίσματος που θα αποτελέσει τον οδηγό της παραπέρα δράσης και διεκδίκησης.

Τα παραπάνω είναι χονδροκομμένη μεθόδευση ποδηγέτησης του αγώνα των Λευκαδιτών για να μην κλείσει τελειωτικά το Νοσοκομείο και να υπάρχει δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Το πρόβλημα της υγείας δεν λύνεται με υποβολή αιτημάτων προς την 6η ΔΥΠΕ, ούτε με ανεφάρμοστες εξαγγελίες για προσλήψεις χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις.
Θέλετε δημιουργία οργανωτικής επιτροπής , με την συμμετοχή «προθύμων» και με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, για να δίνεται στον λαό ανέξοδες υποσχέσεις. Υπάρχει εμπειρία από το πρώτο συλλαλητήριο που Περιφερειάρχης, Αντιπερειφερειαρχης Δήμαρχος και Βουλευτής (όλοι κυβερνητικοί) πήγατε στο Υπουργείο και «φέρατε» μια απόσπαση επικουρικού… χωρίς όμως τον γιατρό.

Σας γνωρίζουμε ( αν και το ξέρεται πολύ καλά) ότι 35 φορείς της Λευκάδας πραγματοποίησαν τρία συλλαλητήρια με συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει εγκριθεί απ’ όλους, έχει υπογραφτεί από χιλιάδες Λευκαδίτες και είναι το ακόλουθο:

• Άμεση επαναλειτουργία της Παθολογικής και Ορθοπεδικής Κλινικής, στελέχωση της Παιδιατρικής και των άλλων κλινικών.
• Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους.
• Επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη των οικογενειών τους.

ΛΕΥΚΑΔΑ 29/5/2015

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *