Σύσκεψη εργαζομένων στα Νοσοκομεία ΒΔ Ελλάδας

Νοσοκομείο (σμικρ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ 5/5/2015

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝΙ

Πραγματοποιήθηκε στις 28/4/2015 μετά από πρόσκληση του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) , σύσκεψη των Δ.Σ. συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομείων Ηπείρου (ΠΓΝΙ, Χατζηκώστα, Άρτας, Πρέβεζας, Φιλιατών), Κέρκυρας, Λευκάδας και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ). Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γ. Γραμματέας και εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα στις δομές υγείας της περιοχής μας και οι κινητοποιήσεις- πρωτοβουλίες που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν από τους συλλόγους σε κάθε περιοχή. Το φαινόμενο της κατάρρευσης των δημόσιων δομών υγείας και το κλείσιμο κλινικών δεν αποτελεί μοναδικό στο Νοσοκομείο μας. Στη Κέρκυρα έκλεισε η νευρολογική κλινική, στο ΠΓΝΙ η αγγειοχειρουργική, στην Άρτα η Ψυχιατρική, όπου μάλιστα με απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου τέθηκε και το δίλλημα στις γυναίκες τις περιοχής, η λειτουργία ή μη του ψηφιακού μαστογράφου με δυσβάστακτο κόστος 46 ευρώ για να εισπράξουν κάποτε 16 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.
Καταθέσαμε την εμπειρία μας από τις κινητοποιήσεις του συλλόγου μας το προηγούμενο διάστημα , ότι δεν επαναπαυτήκαμε, δεν εγκλωβιστήκαμε στην αναμονή και αυταπάτη των λύσεων από τα πάνω, ενημερώσαμε για τη δραματική κατάσταση του νοσοκομείου το Λευκαδίτικο λαό , πορευτήκαμε με άλλα σωματεία σε κοινή δράση διότι θεωρούμε ότι: μόνο ένα πλατύ, λαϊκό, αγωνιστικό μέτωπο πάλης μπορεί να εμποδίσει την περαιτέρω υποβάθμιση και να διεκδικήσει μόνιμες λύσεις και όχι μπαλώματα στα προβλήματα της υγείας.
Ενημερώσαμε την ομοσπονδία, την ΕΙΝΗ και τους συναδέλφους συνδικαλιστές για την πρόθεση εξωτερικών ιατρών εκμεταλλευόμενοι νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων να εισέλθουν στο νοσοκομείο με μπλοκάκι και καλέσαμε την ομοσπονδία να παρέμβει στον υπουργό υγείας για την κατάργηση της. Παρεμπίπτοντος σε κανένα νοσοκομείο της περιοχής δεν υπήρξε ανάλογη μέχρι στιγμής πρόθεση από εξωτερικούς γιατρούς.
Ειπώθηκε η βούληση για ένα πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα μέσα του Ιούνη, καθώς και η πραγματοποίηση μιας πανελλαδικής υγειονομικής απεργίας στις 20 Μαΐου. Κατεύθυνση του συλλόγου μας είναι «απεργία με απεργούς» και όχι «απεργία συνδικαλιστών» και σε αυτή τη κατεύθυνση θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να συνειδητοποιηθεί από όλους τους συναδέλφους η αναγκαιότητα να απεργήσουν, θυσιάζοντας το μεροκάματο τους για να έχει επιτυχία η απεργία.
Για μια ακόμη φορά ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους επιχειρηματίες που έχουν συμφέρον από τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και στη νέα συγκυβέρνηση που τους εκπροσωπεί, διατυμπανίζοντας ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή, να περιμένουμε τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και του «έντιμου συμβιβασμού », τα δε προβλήματα των νοσοκομείων να μείνουν εντός των «τειχών», λες και αφορούν μόνο τους εργαζόμενους και όχι το λαό που πλήττεται από την εμπορευματοποίηση της υγείας.
Γι αυτό άλλωστε στη θέση μας ότι «μήτρα» όλων των προβλημάτων στην υγεία είναι η εμπορευματοποίηση της , ότι χωρίς να θίγεται η πραγματική εξουσία και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ότι χωρίς διαγραφή χρέους και κατάργηση των μνημονίων και αυτό απαιτεί ρήξη και σύγκρουση με τις στρατηγικές της Ε.Ε δεν μπορεί να υπάρξει γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στην υγεία και ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, εργοδοτικοί συνδικαλιστές καλλιέργησαν την μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και το ότι «άλλος δρόμος δεν υπάρχει».
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!!!
Ο σύλλογος εργαζομένων θα δώσει όλες του τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε η υπόθεση της Υγείας να γίνει υπόθεση όλου του Λευκαδίτικου λαού, παλεύοντας και διεκδικώντας την άμεση λύση των οξυμμένων προβλημάτων, την ανάκτηση όλων των απωλειών, απαιτώντας την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                             Η Γραμματέας
Βεργίνης Χρήστος                                                                                   Ροντογιάννη Αμαλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *