Ανακοίνωση για την κυβερνητική υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. ΛΕΥΚ.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

για την κυβερνητική απόφαση για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων δήμων και οργανισμών

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Την ίδια στιγμή, προχωράει και η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με απαράδεκτες αποφάσεις των διοικήσεών τους, που θέτουν σε κίνδυνο τα λεφτά που με αίμα και ιδρώτα έχουν δώσει για χρόνια οι εργαζόμενοι.
Πρόκειται για πλευρά της συμφωνίας επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τις 17 Μάρτη. Είναι γνωστό πως τα ταμειακά αυτά διαθέσιμα προορίζονται για μικρά και μεγάλα έργα ή για την ικανοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών του λαού (λειτουργία παιδικών σταθμών, δομές πολιτισμού, αθλητισμού κ.λπ.).
Η “αντιμνημονιακή” συγκυβέρνηση συνεχίζει αυτό που έκαναν οι προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις, που οδήγησαν τα αποθεματικά των Ταμείων, των Πανεπιστημίων, των Νοσοκομείων σε ομόλογα ή ρέπος, που τελικά κουρεύτηκαν με PSI(13 δις). Σήμερα βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, εξαιρώντας τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Ανατρέπει με αυτόν τον τρόπο κάθε προγραμματισμό, ενώ θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών, ακόμα και της μισθοδοσίας των εργαζόμενων του Δήμου. Αυτές οι ενέργειες έχουν ως στόχο και αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης του λαού μας, γι’ αυτό και θα μας βρουν απέναντί τους.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή με εντολή στην Οικονομική Υπηρεσία, να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του Δήμου στην ΤτΕ, προκειμένου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Τρόικας.
Καλούμε το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση καταδίκης της απαράδεκτης απόφασης της συγκυβέρνησης.
Καλούμε τους εργαζόμενους, κάθε σωματείο, κάθε σύλλογο, να δείξουν ανυπακοή και απειθαρχία στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, και να αγωνιστούν προκειμένου να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί, και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *