Δίαυλος- δελτίο τύπου

Δίαυλος δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Δίαυλος δελτίο τύπου

       Παρέμβαση με τίτλο “Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο” υλοποιήθηκε από το Κέντρο Προληψης Λευκάδας «Δίαυλος», την Τρίτη 7 Ιουνίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας και την Πέμπτη 9 Ιουνίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας. Μια παρέμβαση πρόληψης και ευαισθητοποίησης  των μαθητών  της Στ’ τάξης,  σε αυτή τη σημαντική αλλαγή που λαμβάνει χώρα με το “πέρασμα”  από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.  Σκοπός των δίωρων παρεμβάσεων ήταν να βοηθήσει τους μαθητές να εκφράσουν και να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα,  τους  φόβους  και τις αγωνίες που νιώθουν, έτσι ώστε να προχωρήσουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα στη νέα σχολική τους πραγματικότητα με τη νέα σχολική χρονιά.

Η παρέμβαση υλοποιήθηκε και στα 2 τμήματα της  Στ’ τάξης του 4ου Δημοτικού, όπου συμμετείχαν συνολικά 45 μαθητές και στο τμήμα της Στ’ του 3ου Δημοτικού όπου συμμετείχαν συνολικά 23 μαθητές.

Υπεύθυνοι για τις παρεμβάσεις από το Κέντρο Πρόληψης  ήταν η κα Σοφία Ασπρογέρακα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος -M.Ed., ο κος Νικόλαος Ροντογιάννης, Κοινωνιολόγος και η κα Ιφιγένεια Καπότη, Κοινωνική Λειτουργός.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία τους Δ/ντές των σχολείων, κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο και κ. Σταύρο Δελαπόρτα, καθώς και τους δασκάλους της ΣΤ’ τάξης, κ. Αλέξανδρο Γιώτη και κ. Άρη Ροντογιάννη και κ. Γεώργιο Υφαντίδη!

Δίαυλος δελτίο τύπου

 

Για το Κέντρο Πρόληψης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *