Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π Σ

Η Αυτοδιοίκηση στην εποχή του επιτελικού θράσους

Η Αυτοδιοίκηση στην εποχή του επιτελικού θράσους

Οι πολίτες που παρακολούθησαν τις τελευταίες συζητήσεις στη Βουλή και άκουσαν έκπληκτοι τον κάθε …πικραμένο υπουργό ή βουλευτή της Ν. Δ. να προσπαθεί να καλύψει το επιτελικό μπάχαλο της καμίας ευθύνης, προφανώς αγανάκτησαν με την προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών από τους κυβερνώντες στην Αυτοδιοίκηση.

Ποιοί; Aυτοί που δεν γνωρίζουν ούτε τι αρμοδιότητες έχει, πολύ περισσότερο τι δυνατότητες έχει και τι πόρους τους στερούν με την  κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζουν. Αυτοί που με τις συνεχείς και εμμονικές νομοθετικές παρεμβάσεις τους, έχουν μετατρέψει τα κυρίαρχα όργανα σε διακοσμητικά στοιχεία και την αυτοδιοίκηση σε θεραπαινίδα του δημάρχου και της αυλής του!

Ο γνωστός Αν. ΥΠΕΣ κ. Πέτσας σε επιστολή του προς Δήμους και Περιφέρειες, με περίσσιο θράσος, τους καθιστά υπευθύνους (!!!) για τις συνέπειες του χιονιά. Γεγονός που ανάγκασε ακόμα και τον πιο φιλοκυβερνητικό και κομματικό πρόεδρο που είχε ποτέ η ΚΕΔΕ, τον κ. Παπαστεργίου να την «επιστρέψει» (!) και να αντιπαραβάλλει έμμεσα την ανέμελη στάση των κυβερνώντων στις κρίσεις, με τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν χωρίς τα αναγκαία μέσα, οι αυτοδιοικητικοί σε κάθε φυσική καταστροφή στο πεδίο.

Από κοντά κι ο πανθομολογούμενα ανεπαρκής περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, αφού διέπρεψε στις φωτογραφίσεις και αφού άφησε χωρίς αλάτι και αναγκαία εκχιονιστικά την Αττική (όπως κατάγγειλε και η πρώην περιφερειάρχης Ρ. Δούρου), στοχοποίησε τους δημάρχους. Δημάρχους που αναγκάστηκαν να υποκαταστήσουν την περιφέρεια και την κυβέρνηση στους κεντρικούς άξονες, με τα ελάχιστα μέσα που διέθεταν και μάλιστα σε βάρος του τοπικού δικτύου. Δημάρχους που καταγγέλλουν και την επιλεκτική παρέμβαση, ανά περιοχή, των μηχανημάτων της περιφέρειας, ανάλογα την φιλική σχέση με τον περιφερειάρχη!

Έτσι και μέσα από όλα αυτά προκύπτει για ακόμη μια φορά, ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει στο σύνολο της, να αντισταθεί και να διεκδικήσει την άμεση κάλυψη των αυξημένων αναγκών της, προκειμένου να κρατηθούν  ζωντανές οι τοπικές κοινωνίες. Το επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ πρέπει και μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για να ξαναβρεί η Αυτοδιοίκηση την χαμένη ταυτότητά της.

 

11/2/20212

Τμήμα Αυτοδιοίκησης Ν. Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *