Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η δημοτική αρχή Λευκάδας ξεπέρασε και τον βαρόνο Μινχάουζεν!

Με την αλαζονεία σε έπαρση και με αέρα στα πανιά της τις αναρίθμητες και χωρίς προηγούμενο αντι-αυτοδιοικητικές εμπνεύσεις της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, τις οποίες διαχρονικά και αποδεδειγμένα υιοθετεί – στηρίζει, η δημοτική αρχή Λευκάδας εξακολουθεί να παραπληροφορεί και να παραπλανεί τους πολίτες, σε υπέρμετρο βαθμό.

Χαμένη κάπου μεταξύ πρωτοφανούς εγωπάθειας, «εκσυγχρονισμού» και «καινοτομιών», διαδικαστικών μεθοδεύσεων έως αυταρχισμού, βιομηχανίας θέσεων ευθύνης, αναποτελεσματικότητας και αντιλαμβανόμενη την κλεψύδρα να αδειάζει, προσπαθεί με πρωτόγνωρες διαδικασίες και μηχανευόμενη τρόπους, να αλλάξει το ήδη διαμορφωμένο γι’ αυτήν κλίμα.

Τελευταίο …κατόρθωμά της η ανακοίνωση για «ομόφωνη απόφαση» του Δημοτικού Συμβουλίου στην ψήφιση του Προϋπολογισμού και η αναφορά περί «ψήφου εμπιστοσύνης» στην δημοτική αρχή.  Ίσως και οι ίδιοι να έχουν ανάγκη τα ψέματά τους!

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη και ποια είναι η αλήθεια!

Σχετικά με την διαδικασία: Η ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για ψήφιση του προϋπολογισμού, ορίστηκε για την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., ενώ στις 5.00 μ.μ. είχε οριστεί άλλη συνεδρίαση με οκτώ (8) θέματα, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος κ. Στ. Ρόκκος, ήταν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό να ξεκινήσει στις 11.30 μ.μ. και να ολοκληρωθεί στις 3.30 π.μ. της επόμενης ημέρας.  Μάλιστα οι κ.κ. δήμαρχος και πρόεδρος απέρριψαν την πρόταση της Παράταξής μας να γίνει η συνεδρίαση την επόμενη ημέρα και η συζήτηση πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, χωρίς την παρουσία στελεχών της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου!

Βέβαια γι’ αυτούς δεν υπήρξε πρόβλημα αφού στόχος δεν ήταν να συζητηθεί ο προϋπολογισμός αλλά να κυριαρχήσει ένας εγωπαθής απολογισμός, κάτι που  καταγγέλθηκε επανειλημμένα από την αντιπολίτευση.

Σχετικά με την «ομόφωνη» απόφαση: Από το σύνολο των 33 δημοτικών συμβούλων, στην ψηφοφορία ήταν παρόντες 23,  εκ των οποίων μόνο 16 υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό. Έτσι η δημοτική αρχή στην κορυφαία γι’ αυτήν διαδικασία, δεν συγκέντρωσε ούτε τις 20 ψήφους των συμβούλων από τις 3 παρατάξεις που τη στηρίζουν!

Αυτά οι κ. κ. Καλός και Ρόκκος, παρουσιάζουν προκλητικά ως «ομόφωνη απόφαση» και «ψήφο εμπιστοσύνης», αποδεχόμενοι τις αντι-αυτοδιοικητικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για πλήρη ευνουχισμό της Αυτοδιοίκησης με την επίκληση της καραμέλας της «κυβερνησιμότητας».  

Για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, υπήρξαν τοποθετήσεις των συμβούλων της Παράταξής μας, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν.

Εκείνο που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι, δυστυχώς, ο Δήμος Λευκάδας κινείται οικονομικά σε οριακό επίπεδο με πολύ μεγάλη μείωση ιδίων εσόδων, σε σχέση με την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2015-2019. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί θα υπάρξει έντονο πρόβλημα.

Και σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτή η επίκληση της πανδημίας, όταν το 2021 κατά δήλωση της δημοτικής αρχής «ήταν η καλύτερη τουριστική περίοδος των τελευταίων χρόνων». Εξάλλου υπάρχουν και τα οικονομικά στοιχεία της αντίστοιχης δύσκολης περίοδο των μνημονίων, με τη χώρα στα πρόθυρα πλήρους οικονομικής κατάρρευσης και την κοινωνία τα όριά της.

Ίδια Έσοδα Δήμου Λευκάδας

2014 – 4.154.919

……………………………….……………

2015 – 4.561.515

2016 – 4.992.184

2017 – 5.443.383

2018 – 5.522.916

2019 – 5.370.810

………………………………….…………

2020 – 4.291.308

2021 – 4.807.176

 

Δημοτική Παράταξη “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”

9/1/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *