Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 48 χρόνια του Πολυτεχνείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 48 χρόνια του Πολυτεχνείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τα 48χρονα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

48 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου θυμόμαστε και τιμάμε την κορυφαία εκδήλωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Θυμόμαστε και τιμάμε όλες και όλους, αυτές και αυτούς που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν διώξεις και δέχτηκαν κάθε είδους πιέσεις απ’ το δικτατορικό καθεστώς. Όλους αυτούς που με αυταπάρνηση και θάρρος στάθηκαν ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών υπερασπιζόμενοι τις ιδέες τους και αγωνίστηκαν για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

Μεταξύ αυτών ήταν και πάρα πολλοί Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Από τις Φυλακές της Λευκάδας, της Αίγινας, του Κορυδαλλού και άλλες, τα αστυνομικά τμήματα και τους σταθμούς χωροφυλακής, τη Γυάρο και τα κρατητήρια της ΕΣΑ μέχρι τον αντιδικτατορικό αγώνα στην Ευρώπη και την Αμερική, η Λευκάδα δεν έλειψε από την αντίσταση στην τυραννία και τον αγώνα για Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Οι θυσίες των αγωνιστών ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών αποτελούν οδηγό για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οφείλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της υπεράσπισης, της ενδυνάμωσης και της επέκτασης της Δημοκρατίας. Γιατί ποιος αλήθεια σήμερα μπορεί να δεχτεί :

  • ‘Ότι η αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών έχει καταντήσει ένα κακόγουστο αστείο;
  • Ότι η στοιχειώδης μέριμνα για την προστασία της υγείας των πολιτών χαρακτηρίζεται πολυτέλεια;
  • Ότι η ΕΥΠ πάει να ξαναγίνει ΚΥΠ και ότι διάφοροι συνομιλητές, θαυμαστές, απολογητές και όψιμοι υμνητές των χουντικών και της χούντας δεν βρίσκονται στο περιθώριο αλλά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, ακόμη κι εδώ στη Λευκάδα;

Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία συνεχίζοντας τους αγώνες τους. Για να ζούμε εμείς και οι επόμενες γενιές σε μια χώρα, όπου τα εργασιακά, τα πολιτικά, τα κοινωνικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι απολύτως σεβαστά. Μια χώρα όπου η προστασία της υγείας των πολιτών δε θα αντιμετωπίζεται ως περιττή δαπάνη, όπου η δημόσια δωρεάν παιδεία δε θα δέχεται συνεχή πλήγματα με στόχο την απαξίωσή της και η εκπαίδευση θα είναι προσβάσιμη χωρίς αποκλεισμούς και στεγανά για όλα τα παιδιά και τους νέους. Μια χώρα όπου οι θεσμοί θα λειτουργούν χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, μια χώρα όπου οι νέοι της δε θα εξαναγκάζονται να αναζητούν τρόπους να φύγουν απ’ αυτή.

Οι αγώνες για Ελευθερία, Παιδεία, Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας, αποτελούν όμως και επιτακτική ανάγκη του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα. Να νικήσει η ζωή!

16/11/2021

Γραφείο Τύπου Ν Ε Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *