Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άλλη μια επιτυχία του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη!

Με εντολή Αυγενάκη η ΓΓΑ δεν χρηματοδοτεί τα Προγράμματα Μαζικού

 Αθλητισμού των Δήμων. Ακόμη ένα χτύπημα στο κοινωνικό κράτος.

Την ώρα που ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης υπογράφει δαπάνη 20.000 ευρώ μόνο για τις προσωπικές φωτογραφίσεις του στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, πίσω από τις κάμερες περικόπτει τα Προγράμματα Μαζικής Άθλησης, που υλοποιούν οι Δήμοι. Αυτά που δεν είχαν διακοπεί ΠΟΤΕ από τη σύστασή τους, εδώ και 40 χρόνια! Μάλιστα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα άδεια ταμεία, τα συγκεκριμένα Προγράμματα αυξήθηκαν και εμπλουτίσθηκαν με νέο και πιο ευέλικτο οργανωτικό πλαίσιο.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, να διακόψει την οικονομική συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών νόμιμων διαδικασιών, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πέρα από τον αυταρχισμό τους και την ανύπαρκτη σχέση τους με τον αθλητισμό. Μάλιστα την ίδια ώρα μειώνει την εφορία των ΠΑΕ στα μεγάλα συμβόλαια ποδοσφαιριστών, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τοποθετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα, πάνω από τις συνταγματικές υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία «ζωγραφίζει» τώρα και στο μαζικό αθλητισμό! Αιφνιδιάζοντας σκόπιμα τους Δήμους, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει από το Μάϊο, τους ανακοινώνει ένα μήνα πριν την έναρξη των Προγραμμάτων τη μη οικονομική συμμετοχή της ΓΓΑ. Έτσι αναγκάζει πολλούς απ’ αυτούς να κλειδώσουν τις δημοτικές αθλητικές δομές με αποτέλεσμα οι αθλούμενοι να στραφούν στους ιδιώτες και οι πάνω από 1.300 καθηγητές φυσικής αγωγής να μείνουν άνεργοι.

Είναι προφανές ότι η διακοπή των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους που απευθύνονται σε 120.000 πολίτες και ανήκουν κυρίως σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συνεπάγεται την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού αποκλεισμού αυτών των ομάδων. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται και πάνω από 5.000 ΑμεΑ, σε 700 περίπου τμήματα.

Οι αστείες δικαιολογίες του Λ. Αυγενάκη, μετά τις πολύ έντονες αντιδράσεις, περί:

– Μη ανταπόκρισης της χρηματοδότησης των 6.439.000 ευρώ στην αποτελεσματικότητά τους στις τοπικές κοινωνίες ενώ οι μπουναμάδες του Πέτσα στους «χορηγούς» του Κ. Μητσοτάκη πιάνουν τόπο,

– επανεξέτασης των Προγραμμάτων για να καταστούν αποδοτικότερα και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και των αθλουμένων τους ενώ αξιολογούνται εδώ και 40 χρόνια.

– των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία και της συνακόλουθης απαγόρευσης όλων των ομαδικών δραστηριοτήτων από την αρχή του έτους, όταν οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν ήδη επιτραπεί στο σύνολό τους εδώ και μήνες, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων,

προκαλούν βέβαια θυμηδία αλλά δυστυχώς αναδεικνύουν τις διαθέσεις μιας ακραίας και προκλητικά εχθρικής προς το σύνολο της κοινωνίας κυβέρνησης. Της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, που πολεμά ανοιχτά και πολύ σκληρά ότι περιλαμβάνει ο δημόσιος τομέας. Ακόμη κι αν αυτό είναι αντικείμενο της ρημαγμένης και πλέον μόνο για τους τύπους Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ν.Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

5/9/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *