Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν.Λ. συμπαρίσταται στους εργαζόμενους των διοδίων

Ακτιο-διόδια

Σύλλογος Νοσοκομείου Λευκάδα 7/1/2015
Γ.Ν. Λευκάδας
Τηλ.- φαξ: 2645025016
Email:syllogosnosokomeiou@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας συμπαραστέκεται και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου και καλεί τους εργαζόμενους και άλλα σωματεία στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα διόδια την Πέμπτη 8/1/2015 και ώρα 2:00 μ.μ.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα διόδια για το δικαίωμα στη δουλειά αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ταξικής αλληλεγγύης 8 συνεχόμενων αγωνιστικών ημερών απέναντι στην ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων, που με όχημα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε απαιτούν μαζικές απολύσεις, ελάχιστο μισθολογικό κόστος, τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους.
Για την υλοποίηση των σχεδίων τους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους όπου τη Δευτέρα 5/1/2015 δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποιώντας βίαιες μεθόδους έδιωξαν τους εργαζόμενους από το χώρο όπου για 13 χρόνια έβγαζαν το ψωμί τους, για να τοποθετήσουν τους «φθηνότερους» νέους εργαζόμενους.
Καταδικάζουμε την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους και στους συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο των διοδίων και αγωνίζονταν για να διασφαλίσουν το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Έτσι αντιμετωπίζονται εργαζόμενοι που παλεύουν για τα δικαιώματα τους, έτσι θα αντιμετωπιστούμε και εμείς αύριο που παλεύουμε για τη δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο Νοσοκομείο, για την στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, για να μην κλείσει ή ιδιωτικοποιηθεί κανένα τμήμα ή κλινική.
Οι εργαζόμενοι στα διόδια δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία, το δρόμο της ταξικής αλληλεγγύης και συμπόρευσης απέναντι στο κοινό αντίπαλο που είναι η μεγαλοαστική τάξη, τα μονοπώλια, η Ε.Ε και το πολιτικό τους προσωπικό. Ο Σύλλογος μας συμπαραστέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους όπως και το προηγούμενο διάστημα συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αγώνα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.
Θα πρέπει τέλος να βγούνε συμπεράσματα από όλους, ποιοί τελικά ήταν πλάι στους εργαζόμενους όλο αυτό το διάστημα του αγώνα τους με πράξεις και όχι με μεγαλοστομίες και παχιά λόγια.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *