Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για επίθεση στα διόδια Ακτίου

ακτιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και όλο το λαό, την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά των εργαζομένων του Σ.Δ. Ακτίου αλλά και συνδικαλιστών από την Λευκάδα και Πρέβεζα που συμπαραστέκονταν στους απολυμένους συναδέλφους.
Το δόγμα «νόμος και τάξη» της συγκυβέρνησης, εφαρμόστηκε αυτή τη φορά στους εργαζόμενους στα διόδια του Ακτίου. Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» στην οποία πριν ένα χρόνο δόθηκαν τα διόδια, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Λευκάδας και σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις της Πρέβεζας κατέφθασαν για εκδιώξουν τους εργαζόμενους που αρνούνταν να εγκαταλείψουν τον χώρο εργασίας τους. Η αστυνομία έφτασε συνοδεύοντας τους νέους εργαζόμενους, που λόγω του μικρότερου κόστους, προσέλαβαν οι «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ» που θα εισπράττουν τα διόδια από 1-1-2015.
Μετά από 8 μέρες αποφασιστικού αγώνα οι 23 εργαζόμενοι (από 8 μέχρι και 13 χρόνια) στα διόδια, εκδιώχτηκαν, για την αύξηση των κερδών του «εθνικού» μας εργολάβου. Αυτή την ανάλγητη αντεργατική πολιτική πάλεψαν με περηφάνια οι εργαζόμενοι, δίνοντας ένα μάθημα συναδελφικής αλληλεγγύης, αλλά και μια υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα.

ΛΕΥΚΑΔΑ 5-1-2015
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *