Δελτίο Τύπου της Ν Ε Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δελτίο Τύπου της Ν Ε Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας ζητάμε από όλους τους πολίτες των νησιών μας να αγνοήσουν τις ακατανόητες επιλογές του ανεύθυνο-υπεύθυνου πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, να διχάσουν ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Τους καλούμε να εμβολιαστούν όχι για τους ανόητους εκβιασμούς και για τα εξίσου ανόητα κίνητρα, αλλά γιατί το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η ίδια τους η ζωή!

Σε καμία περίπτωση όμως δεν υποστηρίζουμε τη γενίκευση της υποχρεωτικότητας, γιατί θεωρούμε ότι με αυτό θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη δυσπιστία και έντονη κοινωνική πόλωση. Μπορεί όμως να οριστούν συγκεκριμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες (νοσηλεία ασθενών, φροντίδα ηλικιωμένων ή ευπαθών ομάδων) που θα εκτελούνται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό.

Ωστόσο ξεκαθαρίζουμε ότι η ρύθμιση αυτή πρέπει να συνοδεύεται από τον         απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών – θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού και με πρόνοια για επαρκή στελέχωση με έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό των δομών υγείας και κοινωνικής μέριμνας, δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να γυρίσουν την πλάτη στην αγωνιώδη προσπάθεια του Μητσοτάκη και των «αρίστων» του, που διακατεχόμενοι από πανικό για την ανικανότητά τους, επιλέγουν μανιωδώς να επενδύσουν στον βαθύ και πολύ ανησυχητικό διχασμό των πολιτών.

Για μια ακόμη φορά όλοι αυτοί που αποδείχθηκαν πλήρως ανίκανοι, κατηγορούν την κοινωνία και προσπαθούν με τη βοήθεια των γνωστών «χορηγών» τους να φορτώσουν την παροιμιώδη αποτυχία τους στις πλάτες των πολιτών.

Η νεοφιλελεύθερη και αυταρχική κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη στήριξη του ΕΣΥ, ούτε την τήρηση των αρχών και κανόνων του Κράτους Δικαίου. Και επειδή ακριβώς έχει κουλτούρα μηδενικής ανοχής και εξουσιαστικής επιβολής, ακολουθεί ακραία διχαστική πολιτική, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό και την “ιερή αγανάκτηση” των εμβολιασμένων.

 

Γραφείο Τύπου & Επικ/νίας Ν. Ε. Λευκάδας

16/7/21

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *