Δυο ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας

δημος Λευκ. σήμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Με την αρ. 408/2014 απόφαση Δ.Σ. το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 29η/29.12.2014 συνεδρίαση
ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στο σταθμό διοδίων του Ακτίου. Οι εργαζόμενοι με προϋπηρεσία 10 χρόνια κατά μέσον όρο, βρίσκονται υπό απόλυση στις 31-12-2014 αφού λήγουν οι συμβάσεις τους. Πριν δυο μήνες απολύθηκαν πέντε εργαζόμενοι.
Η εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.» που αναλαμβάνει από 1-1-2015 την είσπραξη των διοδίων, έχει δρομολογήσει την «εκπαίδευση» νέων κάτω των 25 ετών και την αντικατάσταση των σημερινών εργαζόμενων, για να αυξήσει τα κέρδη της.
Οι σημερινοί εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια δούλευαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς κενά και θα έπρεπε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Αντί γι’ αυτό έρχεται η παραπάνω εταιρεία συμφερόντων «ΜΠΟΜΠΟΛΑ» να πετάξει πρωτοχρονιάτικα στον καιάδα της ανεργίας άλλες 18 οικογένειες μετά και τις πέντε απολύσεις που προηγήθηκαν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεση του στις διαφαινόμενες απολύσεις και καλεί κάθε αρμόδιο να παρέμβει για την ματαίωση των απολύσεων και συμπαρίσταται στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους , που διοργανώνεται την Τετάρτη 31-12-2014 στις 11πμ στα διόδια του Ακτίου.

Λευκάδα 31/12/2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

———————————————————————————————————————————–

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Με την αρ. 407/2014 απόφαση Δ.Σ. το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 29η/29.12.2014 συνεδρίαση ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά από δική μας διαπίστωση αλλά και καταγγελίες φιλόζωων, τους τελευταίους μήνες έχουν εξαφανιστεί και έχουν θανατωθεί στο νησί μας πολλά ζώα και κυρίως αδέσποτα είτε με φόλες είτε με άλλους βάρβαρους τρόπους. Παράλληλα διαπιστώνονται φαινόμενα εγκατάλειψης και κακοποίησης.
Καθιστούμε σαφές προς όλους ότι τέτοιου είδους πράξεις αφενός υποβιβάζουν τον πολιτισμό μας αφού είναι δείγματα έλλειψης παιδείας και ηθικών αξιών, αφετέρου συνιστούν ποινικό αδίκημα.
Για τους λόγους αυτούς το Δ. Σ. του δήμου Λευκάδας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τέτοιου είδους ενέργειες και ΖΗΤΑ την ευαισθητοποίηση όλων μας για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα.

Λευκάδα 31/12/2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *