Διαμαρτυρία-καταγγελία των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου

διόδια

Προς: «ΒΕΕ TECH Α.Ε»

Κοινοποίηση: 1. «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε»
2. «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε»
3. Υπουργείο Εργασίας
4. Υπουργείο Μεταφορών
5. Επιθεώρηση Εργασίας Αγρινίου
6. Πολιτικά Κόμματα
7. Τοπικούς φορείς ΑΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ και ΛΕΥΚΑΔΑΣ
8. ΜΜΕ

Διαμαρτυρία –Καταγγελία
Των εργαζομένων στα διόδια Ακτίου Βόνιτσας

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο σταθμό διοδίων Ακτίου με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε για την πρόθεση της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε» που αναλαμβάνει από 1/1/2015 την εκμετάλλευση των διοδίων του ΑΚΤΙΟΥ, να μην ανανεώσει τις συμβάσεις μας και να μην επαναπροσλάβει τους πέντε απολυμένους συναδέλφους μας.

Για την ενημέρωση όλων θέλουμε να σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω :
Δεκαοχτώ εργαζόμενοι και πέντε πρόσφατα απολυμένοι, στα διόδια Ακτίου Βόνιτσας ,προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας κατά μέσο όρο από οχτώ (8) έως (12) συνεχόμενα χρόνια ,υπογράφοντας τα τρία τελευταία χρόνια με την «ΒΕΕ TECH Α.Ε (εργοδότρια εταιρεία ) συμβάσεις ορισμένου χρόνου (μηνιαίες και δεκαπενθήμερες) χωρίς διακοπή (μεσολάβηση χρονικού διαστήματος από την υπογραφή της προηγούμενης μέχρι την υπογραφή της επόμενης σύμβασης .
Θα έπρεπε λοιπόν σύμφωνα με το άρθρα 3 παρ.3 του Π.Δ 18/2004 (ΦΕΚ 160/Α/23 /8/2004 οι συμβάσεις να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου
Με την αλλαγή της εταιρείας εκμετάλλευσης από την 1/1/2015, όλοι εμείς που εργαζόμαστε τόσα χρόνια χωρίς διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, τώρα κινδυνεύουμε άμεσα να απολυθούμε και να βρεθούμε στο δρόμο, αφού κατά πληροφορίες η εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε» έχει προσλάβει στις θέσεις μας, νέα άτομα χωρίς κεκτημένα και με λιγότερο κόστος.

Με την παρούσα
Διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Ελληνικού δημοσίου και των αρμόδιων Υπουργών, της Επιθεώρησης Εργασίας, των πολιτικών κομμάτων, όλων των εργαζομένων της περιοχής και των φορέων τους και της ΤΑ ώστε να παρέμβουν ,με δεδομένο ότι οι εταιρείες που αναλαμβάνουν διαχειριστικό ρόλο σε υποδομές που δημιουργήθηκαν με εθνικά κονδύλια θα πρέπει να σέβονται τις εργασιακές σχέσεις, όλων των εργαζομένων σ αυτές.
Να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ,έτσι ώστε να μην καταστρατηγούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα από την εκάστοτε εργοδότρια και μεσάζουσα Εταιρεία .
Διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία σε ένα χώρο που είμαστε 10 και πλέον χρόνια. Καλούμε κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του.
Καλούμε σε συμπαράσταση τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής.
Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή διεκδίκησης του δίκιου μας.

Άκτιο 24-12-2014
Οι εργαζόμενοι στα διόδια Ακτίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *